Hirdetés

The Crow - Új felfogásban készül feltámadni

|

Eric Draven visszatér halottaiból, hogy megleckéztesse saját és szerelme gyilkosait.

Hirdetés

James O'Barr 1978-ban veszítette el menyasszonyát egy részeg sofőr miatt. Ezt követően jelentkezett a tengerészgyalogsághoz, hogy valamiképp feldolgozza a szeretett nő halálát. A Berlinben állomásozó O'Barr 1981-ben kezdett el dolgozni az idehaza következetesen félrefordított The Crow képregényen. (A crow eredeti jelentése varjú). Egy későbbi interjúban elismerte, hogy a szeretett személy elvesztésének feldolgozása céljából született történet nem váltotta be a hozzá fűzött reményeit, minden egyes megírt oldallal nőtt benne a düh, és az önpusztításra való hajlam.



A véleményem szerint zseniális mű hét esztendeig hevert parlagon, mígnem felfigyelt rá Gary Reed, a Caliber Press feje. Vélhetően nem bánta meg, hogy a halálból visszatérő, s menyasszonyát megbosszuló Eric Draven sztoriját kiadta, ugyanis nem kevesebb, mint 750.000 példányt sikerült belőle értékesíteni.
A képregény megfilmesítésére 1994-ben került sor Brandon Leevel a főszerepben, aki sajnos nem érte meg a forgatás végét. A hivatalos verzió szerint egy hibás kellékfegyver okozta a halálát, amiben az összeesküvés-elméletek hívei erősen kételkednek.



A The Crow három folytatást (The Crow: City of Angels - Vincent Perez, The Crow: Salvation - Eric Mabius, The Crow: Wicked Prayer - Edward Furlong), valamint egy évadnyi tévésorozatot (The Crow: Stairway to Heaven - Marc Dacascos) is megért, ám egyik alkotás sem ért az eredeti nyomába.
Ezen kíván változtatni Ryan Kavanaugh producer és Stephen Norrington (Blade, The League of Extraordinary Gentlemen) rendező, akik teljesen elölről kezdenék a szériát. Kavanaugh egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy akkora váltásra számíthatnak a rajongók, mint történt az az első Batman film és a Batman: Begins! között. Mindkét alkotás remekmű, csak épp máshogy.
A karakter más lesz, a sminkjét is változásnak vetik alá, az egész sötétebb és komorabb lesz. Nem mintha az Alex Proyas rendezte film gyermekmese lenne. A zöld útra váró produkció főszereplőjének kiléte még nem ismert, de már tárgyalnak a jelöltekkel. Mindenképpen egy ismert, de a nagy áttörés küszöbén állő színészre számíthatunk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)