Hirdetés

The Game Awards, PlayStation Experience és AMD para - mi történt a héten?

|

Bár a játékdömpingen már túlvagyunk, december első hete is bőven tartogatott izgalmakat, amiket most egy komolyságot teljesen mellőző összefoglalóba lapátoltunk össze.

Hirdetés

Megint vasárnap van, ami több dolgot is jelent. Egyrészt úgy eltelt a PlayIT utáni hét, hogy észre sem vettem, ami ugyan elsőre nagyon jól hangzik, de mivel az ügyes-bajos dolgaimmal is annyit haladtam, mint ezzel az összefoglalóval, mikor ezeket a sorokat írom, talán mégsem olyan király, hogy így elrohant az idő. Cserébe viszont közelebb van a Star Wars VII: Az ébredő Erő premierje, meg a karácsony, meg a szilveszter, meg az Uncharted 4. Na de ne rohanjunk ennyire előre.

Kezdjük is mindjárt a legfontosabbakkal, amiket a mi drága főszerkesztőnk természetesen ezen a héten is dalban mondott el. Na jó, nem, de azért egy videót összehoztak, úgyhogy ha még nem láttátok a heti Hype-ot, akkor alább pótolhatjátok ezt a lemaradást.

Karácsonykor már a kiadók sem szeretnek dolgozni, úgyhogy a fontos megjelenéseket (Rainbow Six: Siege, Just Cause 3, Xenoblade Chronicles X) még december első hetében megejtették, hogy aztán az év hátralévő felét valahol a Bahamákon töltsék, miközben fél kókuszhéjból szürcsölik a nagyfröccsöt. A GSO persze ilyenkor sem pihen, így nektek, a csodálatos olvasóknak a karácsonyfa alatt is bőven lesz mit olvasni, ha a család többi része már kidőlt bejgli-túladagolásban. Tavaly ilyenkor a GTA V miatt nem volt egy nyugodt percünk sem (a téli szünetben kellett volna megérkezni a gépigénynek, ami miatt folyamatosan ütöttük az F5-öt), és hogy mekkora hatást gyakorolt a játékvilágra a Rockstar játéka, azt jól példázza, hogy most, egy évvel később is egy GTA V hír volt a legolvasottabb a héten. Azaz hogy majdnem, az EA előkarácsonyi ajándéka ugyanis még ennél is több embert érdekelt.

Számos jó hírt kaptunk a héten. A PlayStation 4 például egy picit erősebb lesz, bemutatkoztak a Mortal Kombat X új karakterei,  elindult a LoL évvégi eventje, megjelent a GTA:SA PS3-ra (miért?), pörög az 576 KByte adventi akciója, elrajtolt a Black Desert Online béta jeléentkezése, befutott a Batman v Superman legújabb előzetese, illetve belenézhettünk végre a Far Cry Primal játékmenetébe, sőt, megtudtuk a megjelenési dátumot is.

Persze nem minden fenékig tejfel, így nyilván ezúttal is volt okunk bosszankodni. Rögtön a hét elején az AMD hibás drivere riogatta a játékosokat, két ismert szakmabeli összeverekedett egy eSport versenyen, elhunyt az eredeti Batmobil tervezője, valaki megint nekiugrott a Battlefrontnak, a végéhez közeledik az Overwatch bétája, a Konami pedig ismét megtiltotta Kojimának, hogy átvegye a MGS:V-ért járó díjat. A PS4 emulátora nem támogatja majd a PS2-es lemezeket, az Xbox One-os Rocket League-ben pedig nem lesz cross-play. Ezek bizony egytől egyig szomorú hírek.

Szerencsére a csütörtök esti (vagy épp péntek reggeli, attól függően, hogy aludt-e előtte az ember) The Game Awards 2015 azonnal feldobta a hetet, köszönhetően a számos bejelentésnek, ami várt ránk. Mondjuk ez sem ment zökkenőmentesen, mert az csak egy dolog, hogy a legjobb lövöldének járó díjat elfelejtették átadni, de Jade Raymond kezébe is egy olyan borítékot adtak, amin két különböző információ szerepelt. Volt is meglepetés, de végül kiderült, ki is nyerte a legjobb alakításért járó díjat. meg persze az összes többit is. Troy Baker meg egy zseni, de hát ezt eddig is tudtuk.

A Geoff Keighley nevével fémjelzett gálán megtudtuk, hogy a Telltale egy The Walking Dead és egy Batman játékon is dolgozik, hogy jön a Rock Band VR, hogy készül a Psychonauts 2 és a Shaq Fu: A Legend Reborn, illetve megismerhettük az Uncharted 4 egyik új karakterét is, aki bár a játékban dél-afrikai, a hangját az a gyönyörű Laura Bailey adja, akit többek közt a Tales from the Borderlands és Bioshock Infinite játékokból ismerhetünk, de a Hearthstone-ban is ő Jaina hangja.

Alig egy nap pihenőnk volt, már kezdődött is a PlayStation Experience (jó lett volna mindkettőre kiutazni ahelyett, hogy ezt az összefoglalót körmölöm, de talán majd jövőre), ahol szintén rengeteg izgalmas bejelentés várt ránk. Kaptunk egy csomó Uncharted 4 gameplay-t, megnézhettük mozgásban az új Final Fantasy VII-et, valamint a Battlebornt, a Yakuza Zero-t és a Ratchet & Clanket is. Végre kiderült, mi a fene az a Paragon, hogy mikor kezdődik a Hitman béta, hogy jönnek a sparrow versenyek a Destiny-be, illetve hogy februárban érkezik a Dying Light kiegészítője. Ez persze közel sem minden, de a PlayStation Experience második napja ezekben a percekben is tart, úgyhogy ha nem akartok semmiről lemaradni, feltétlen nézzetek be holnap, egy hasonló megacikkben megpróbálunk mindent összegyűjteni.

Rohanok is vissza a stream elé, nehogy lemaradjak valami izgalmasról. Ti pedig feltétlenül tartsatok velünk a jövő héten is, amikor kiderül, hogy mi lesz a decemberi GS teljes játéka (én már tudom, és örülni fogtok, az biztos), jönnek majd az új Star Wars trailerek, és mi is készülünk pár izgalmas meglepetéssel. Addig is emeljük poharunkat (nálam mondjuk épp egy kávés csésze van, de ez is megteszi), és zavarjuk meg a szomszédok vasárnap esti pihenőjét a szokásos kiáltással: "Vegyetek GameStart!"

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)