Hirdetés

Több játékát is elhalaszthatta a Sony

|

Úgy tűnik, okkal nem szereztünk még tudomást arról, hogy mi vár a PlayStation 5-re a Marvel's Spider-Man 2 után.

Hirdetés

Nyerő szériában van a Sony: a gyártást hátráltató nehézségek és az ellátási lánc problémáinak elhárultával a PlayStation 5 kínálata végre igazodni képes a kereslethez, ami meg is látszik a kilencedig generációs konzol szárnyaló eladásain. A PlayStation brand értékének pedig határozottan jót tesz, hogy az idén bemutatott videojátékos adaptációkat (The Last of Us, Twisted Metal, Gran Turismo) is jól fogadta a közönség. A kritikusok szintén, de nem ők vesznek milliószám játékokat, mozijegyet vagy fizetnek elő streamingszolgáltatásra.

Videojátékos fronton is borítékolható még egy komoly siker, közeleg a Marvel's Spider-Man 2 premierje (október 20.), amit előrendelésben csak a Madden NFL 24 és (nem kis meglepetésre) a Baldur's Gate 3 tudott megelőzni. De mi jön ezután? Milyen címekkel őrzi meg lendületét a Sony? - merülhet fel a kérdés.

Hirdetés

Nos, ez az, amire még nincs egyértelmű válasz. Elvileg még idén be kellene futnia a Helldivers II-nek és a Stellar Blade-nek, melyek külsős fejlesztések ugyan, de a Sony Interactive Entertainment gondozásában jelennek meg, jövőre pedig olyan címek várhatók, mint a Concord, a Rise of the Ronin és a Marvel's Wolverine, de könnyen lehet, hogy a felsoroltak némelyikére tovább kell majd várnunk a tervezettnél.

A Sony legfrissebb jelentéséből ugyanis kiderült, hogy április óta változhatott egy s más, mivel az aktuális pénzügyi év második felére (2023. október 1 - 2024. március 31.) vonatkozó előrejelzésben szerepel egy sor (a Kotaku újságírója, Ethan Gach szúrta ki), mely alapján figyelembe vették annak a hatásait, hogy egyes first party címek premierdátuma megváltozott, és elég valószínűtlen, hogy azért, mert előbbre hozták a megjelenésüket.

Mivel nem nevezik meg az érintett játékokat, legfeljebb találgatni tudunk. Az egyik legvalószínűbb jelöltünk a dél-koreai Shift Up stúdió exkluzívvá tett akció-kalandja, mely utoljára tavaly szeptemberben hallatott magáról, de természetesen akár olyan címekről is szó lehet, amelyek létezéséről még nem szereztünk tudomást.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)