Hirdetés

Tömegek vásároltak olcsón PC-s Horizon Zero Dawnt, így másokkal szúrtak ki

|

A Horizon Zero Dawn egyes régiókban a teljes ár töredékéért is előrendelhető, és rengetegen visszaéltek ezzel a lehetőséggel.

Hirdetés

Mint arról korábban beszámoltunk, a Horizon Zero Dawn iránt elképesztően élénk érdeklődés mutatkozik a PC-s közösség részéről, még úgy is a Steam eladási toplistájának élére tudott ugrani, hogy eközben ezernyi más, durván leakciózott címből válogathatnának az emberek. A képet némileg árnyalja azonban, hogy a vásárlók nem csekély hányada VPN-t használva másik régióban rendelte elő a Guerrilla Games nyitott világú akció-RPG-jét.

Hirdetés

Nem titok, hogy a Steamen szereplő árak távolról sem egységesek a világ minden pontján, hanem bizonyos régiókban igyekeznek az ottani bérszínvonalhoz igazodni, így fordulhat elő, hogy míg Magyarországról egy cent híján 50 euró (kb. 17500 forint) ellenében kerül kosarunkba a PC-s változat, addig Argentínában ugyanezért mindössze 539 pesót (kb. 2400 forintot) kérnek. Pontosabban csak kértek, mert egyik napról a másikra 2100 pesóra (kb. 9400 forintra) emelkedett az ár, miután feltűnően sokan próbálkoztak vásárlással másik régióból VPN-t használva.

Ahogy várni lehetett, elárasztották a fórumokat a panaszos bejegyzések, melyek kiemelik, hogy azok a jellemzően gazdagabb országokból származó - és minden bizonnyal több jövedelemmel bíró - játékosok, akik ezen a módon spórolnak, végső soron szegényebb társaikkal tolnak ki.

A Redditen összeszedték, hogy melyik régióban hogy változott a Horizon Zero Dawn árazása. Ebből kiderül, hogy a legnagyobb drágulást az argentinok szenvedték el (389 százalékot), de nem maradtak le mögöttük nagyon a törökök (357%) és az oroszok (301%) sem.

Lényegesen kevésbé érintett az Epic Games Store, amelyik riválisához hasonlóan szintén regionálisan eltérő árazást alkalmaz. Indonéziában például 14,44 dollárról 18,99-ig emelkedett, de így már el lehet lőni rá egy 10 dolláros kupont.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)