Hirdetés

Too Human - Előzetes

|

Szerepjátékos elemekkel fűszerezett akció-RPG, amely a Diablo trónját célozza be? Vajon "túl emberi", hogy igaz legyen?

Hirdetés

„Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belőle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény visszanéz rád." - idézet Friedrich Nietzsche Emberi, túlságosan is emberi című művéből (1886)
A legnagyobb hatású német filozófus szavai tökéletesen illenek a kanadai Silicon Knights műhelyében készülő, Too Human címre keresztelt akció-RPG-hez. Gyaníthatóan a címválasztás sem a véletlenen műve, mint ahogyan az epikus történet alapjai sem.

Too Human - 1. kp Too Human - 2. kp



Istennek lenni


A skandináv mitológia istenei valóban léteztek, bár valójában egyszerű halandók voltak, akik kibernetikus implantátumok révén tettek szert emberfeletti erejükre. Thor, Loki, Odin, Heimdall, Freya, és Mirmir is feltűnik a mitológiai szereplők közül, sőt, maga Yggdrasil, az élet fája fon hálót gyökereiből a történet köré. A játékban egyébként egyfajta átjáróként szolgál világunk és a kibertérként ismert alternatív létsík között, amely az északi istenek fejlett technológiája nélkül senki előtt nem tárul fel. A játékos az aesir-ek (istenek) közül Baldur fölött veheti át az irányítást. Odin fiának jutott osztályrészül a nemes feladat, hogy megvédje az emberi fajt egy pusztán gépi életforma mindent elsöprő, az emberi élet eltörlését célzó támadásától. Érdekes fintora a sorsnak, hogy az emberiséget védeni hivatott istenek implantjaik révén egyre távolabb kerülnek a közönséges halandóktól, míg a gépek hadserege emberi vérre és testrészekre éhezik, hogy emberibbé váljon. Baldur személyével az a többi isten problémája, hogy túlontúl emberi. Míg társai egyre több beültetésen esnek át annak érdekében, hogy felvehessék a harcot gépi ellenfeleikkel, addig Baldur igyekszik távol tartani magát ettől.

Too Human - 3. kp Too Human - 4. kp



Diablo May Cry?

A Too Human alkotói a Devil May Cry pörgős összecsapásait és a Diablo fejlődési rendszerét gyúrták egy remélhetőleg fogyasztható eleggyé. Miután még nem állt módomban kipróbálni a gyakorlatban, kénytelen vagyok a hivatalos és kevésbé hivatalos forrásokra támaszkodni. A méretes dárdákkal, kardokkal, pörölyökkel vívott test-test elleni közelharc mellett bármikor átválthatunk távolsági harcmodorra, s ilyenkor futurisztikus lőfegyverekkel oszthatjuk az áldást. Érdekes, a Silicon Knights által innovatívként beharangozott M.I. vezérelte kamerarendszer. Elvileg a mozis élmény fokozása érdekében mindig úgy fordul a kamera, hogy a legjobb részeket láthassuk. Ennyit az akcióról, most következik az RPG!
Mélyenszántó, ám lineáris történet, választható karakterosztályok, módosítható fegyverek, páncélok és kibernetikus implantok, továbbá az elmaradhatatlan fa-szerűen elágazó skillrendszer és a Diablo-ból visszaköszönő tárgyvadászat gondoskodik az unaloműzésről. 15 fegyverosztály között oszthatjuk el megszerzett tapasztalati pontjainkat. A képességfa minden karakter esetében egyedi trükköket tartogat, s ezt a tárgyvadászattal, illetve az igény szerint variálható felszereléssel nagymértékben növelhetik az újrajátszhatóságot. Miután trilógiának tervezik a Too Human-t, így az első részben az 50., a másodikban a 100., míg a harmadikban a 150. szint jelenti a korlátot. Az implantokat sajnos még nem fedték fel, ám az egyik különösen érdekesnek ígérkezik: a páncél részét képező pók használaton kívül egyszerű dísznek tűnik, ám aktiválás után leválik a páncélzatról, s megtámad minden arra járó ellenfelet.

Too Human - 5. kp Too Human - 6. kp



Osztály, vííígyázz!

Öt karakterosztály közül választhatjuk ki a számunkra leginkább rokonszenveset. A Bioengineer leginkább önmaga és szövetségesei gyógyításában ill. javításában (elvégre kibernetikus implantokról van szó) jeleskedik, harcban pedig a kisebb lőfegyvereket favorizálja. A Commando a távolról sznájperkedő, sunnyogó típus. Ha a közelébe jut néhány ellenfél, akkor aknákkal, zavarókkal és robbanószerekkel védekezik. Ha minden kötél szakad, az ellenfél „szívében" félelmet keltő harci pörölyéből merít bátorságot. A Champion Odin képviselője a csatamezőn, erőterekkel és anti-gravitációs támadásokkal zavarja össze ellenfeleit. Közelharcban egykezes hosszúkardjához fordulhat bizalommal. A Defender tölti be a kategóriában „tanknak" becézett agyonpáncélozott harcos szerepét. Odin áldása mellett ősi rúnák növelik védelmét, nyelik el a bekapott sebzéseket. Csata közben harci botot forgat meglepő ügyességgel. A Berserker a közelharc mestere, aki saját biztonságával mit sem törődve veti magát a harc sűrűjébe. Ikerkardjával pillanatok alatt feldarabol bárkit, s ha mégis segítségre szorulna, a medve szelleméhez fordul nagyobb erőhöz és kitartáshoz.
A masszív szingli kampány mellett hatalmas felelőtlenség lenne nem kihasználni a Too Human-ban rejlő potenciált többszemélyes játékmódban. A Silicon Knights srácai is tisztában vannak ezzel, így az Xbox Live rendszerén (ha még nem derült volna ki, X360-exkluzív címről van szó) keresztül egyszerre legfeljebb négyen indulhatnak csatába egymás oldalán.

Too Human - 7. kp Too Human - 8. kp



Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy az Unreal Engine 3 állítólagos hiányosságai, és az elégtelen támogatás miatt indult jogi hercehurca az Epic és a Silicon Knights között nem befolyásolta hátrányosan a fejlesztést, s az alkotók igyekeznek kihasználni a rendelkezésükre álló időt, ami többek közt a kifogásolt képességű grafikus motor átírásában érhető tetten. Meglehet, ez a húzás sem marad jogi következmények nélkül, azonban a játékosokat mindez vajmi kevéssé érdekli. Ők inkább arra kíváncsiak, hogy sikerül-e egy konzolos játéknak letaszítania az akció-szerepjátékok trónjáról az egyik legnépszerűbb PC-s játékot.


GameStar


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)