Hirdetés

Törvény kötelezi a Blizzard-ot, hogy felnyomjon a rendőrségnek

|

Úgy tűnik, hogy óvatosan kell chat-elgetnünk, ha nem akarunk hűvösre kerülni.

Hirdetés

A cím természetesen egy szélsőséges helyzetet jellemez, de lássuk konkrétan, hogy miről van szó. A Kotaku megszellőztette azt a 18 oldalas PDF-et, melyet állítólag az AntiSec kukázott ki a Kaliforniai Igazságügyi Hivatal dokumentum állományából. Az írás a Blizzardra nézve tartalmaz rendelkezéseket arra vonatkozóan, hogy indokolt esetben a cyberbűnözés üldözésének elősegítésére milyen információkat köteles megadni a felhasználóiról. A törvényszéki rendelet alapvetően azt kéri a World of Warcraft üzemeltetőjétől, hogy bizonyos információkat rögzítsen, de felhívja a figyelmet, hogy ha a kiadó vészhelyzettel találkozik, akkor önként átadhatja az infókat.

A rendelet alapján az IP-cím, a bejelentkezési részletek, a fizetési kondíciók (bankszámla-és hitelkártya számok), személyazonossági információk, és chat naplózás. A dokumentum információi szerint a Blizzard a személyes adatokat korlátlan ideig őrzi, míg a személyes üzenetek 180 napig szerepelnek az archív tartalmak között. Ebből tehát az derül ki, hogy sem chat-en, sem személyes üzenetben (legalábbis ne a Blizzard rendszerén belül) vitassuk meg ismerőseinkkel a világuralmi terveink részleteit.  Mindez elsőre talán megdöbbentő, de aki alapvetően a törvénytisztelő polgárok közé tartozik, annak nem nagyon kell paráznia attól, hogy egyszer majd ezek az adatok fogják rács mögé juttatni. Végül, de nem utolsó sorban felhívnánk a figyelmet, hogy a dokumentum már évekkel ezelőtt is létezett.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)