Hirdetés

Ma élesítik a Twitch legújabb irányelveit - fókuszban a streamerek példakép szerepköre

|

Tovább szigorítja a Twitch a streamerekre vonatkozó szabályokat, de ezzel a nézők várhatóan csak jól fognak járni.

Hirdetés

Nemrégiben frissítette a Twitch a közösségi irányelveit, amelyben leginkább a gyűlöletkeltésre és a meztelenségre fókuszáltak. Ezúttal a steamerek Twitchen kívüli viselkedésére, dresszkódjára és a közösségi szerepkörükre szenteltek nagyobb figyelmet.

Hirdetés

Az új irányelvek szerint az oldalon működő streamereknek nagyobb felelősségtudattal kell viselkedniük, példát kell mutatniuk nézőiknek és a közösségnek, illetve mindent meg kell tenniük, hogy megelőzzék a negatív és mérgező viselkedést. A Twitch a FAQ-jában arra kéri a content creatorokat, hogy igyekezzenek a streamek alatt és a platformon kívül is jó példával szolgálni az embereknek. Aki a platformot pedig gyűlöletkeltésre, zaklatásra és egyéb káros tevékenységre használja, azt természetesen felfüggesztik.

A Twitch a streamen kívüli viselkedést is figyelni fogja. Számításba fogják venni a további közösségi oldalakon való tevékenységet, és az ottani reportokat is, amikor egy streamert vizsgálnak. A dresszkódot pedig talán senkinek nem kell ecsetelni - a Twitch elvárja, hogy a tevékenységhez megfelelő öltözetben prezentálják magukat az emberek. A fitness ruha elfogadott egy fitness streamen, a fürdőruha pedig egy IRL tengerparti videón. Elfelejthetjük azokat a "gaming" streameket, ahol a fél képernyőt dekoltázs tölti ki (erre amúgy is léteznek más platformok).

Ami még fontos, hogy a Twitch visszamenőleg is ellenőrzi a streameket és a feltöltött VOD-okat. Nem fognak bannokat osztogatni és felhasználókat felfüggeszteni, de az irányelveknek nem megfelelő videókat azoknak megfelelően törölni fogják.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)