Hirdetés

Kanadának adna el részvényeket a felvásárlás elől menekülő Ubisoft

|

A Ubisoft vezetősége attól fél, a Vivendi megpróbálja megszerezni a kiadó többségi tulajdonát, így inkább Kanadának adnának el minél több részvényt.

Hirdetés

Érdekes üzleti hírek érkeztek a Ubisoft háza tájáról, akik konkrétan a kiadó függetlenségét féltik, ugyanis a komolyabb médiabirodalmat birtokló Vivendi egyre nagyobb tulajdonrészt szerez magának a kiadóban. A játékiparra pedig még több elkölthető pénzük van, mióta kiszálltak az Activision-Blizzardból.

Miután a Gameloft harminc százalékát megvette a Vivendi, a francia törvények szerint hivatalos felvásárlási ajánlatot kellett tennie a Guillemot-testvéreknek, akik a mobilos cég tulajdonosai is amellett, hogy a Ubisoft vezetésében részt vesznek. A hatalomátvétellel szemben pedig egy érdekes szövetségest kerestek, nemrég a kanadai kormányhoz fordultak segítségért. Az együttműködésük nem lenne teljesen meglepő, ugyanis a Ubisoft háromezer embert foglalkoztat Kanadában, az ottani stúdióik pedig több millió dollárt érnek.

Így a kiadó tervei szerint nem csak az állam, de Quebec önkormányzata is vásárolhatna Ubisoft-részvényeket, akiknél biztosabb kézben lennének, mint a Vivendinél. Ennek kapcsán Yves Guillemot találkozott a kanadai miniszterelnökkel, Justin Trudeau-val is, aki ráadásul járt a Ubisoft Montrealnál is, ahol életében először kipróbált egy VR-headsetet is. Így már azt is értjük, miért kerültek kanadai rendőrök a Rainbow Six Siege-be.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)