Hirdetés

Új arculatot kap az EA Frostbite motorja, ami ezzel egy időben egy komolyabb változást is hoz

|

Nagyon úgy tűnik, hogy az EA csapatai már nincsenek a házon belüli engine használatához kötve.

Hirdetés

Régóta zakatol már az EA játékai alatt az a bizonyos Frostbite Engine, amit anno még a DICE csapata fejlesztett ki, kezdetben kifejezetten a Battlefield játékokhoz. Idővel azonban az EA égisze alá tartozó többi stúdió is a saját fejlesztésű motort kezdte használni, amivel többek között olyan játékok készültek el mint a Mass Effect: Andromeda, a meglehetősen vegyes fogadtatású Anthem, vagy éppen az idén év elején megjelent Dead Space remake.

A kézlenyomatos logó által ismeretes motor azonban most némileg átalakul, ami nem csak az új külsőben nyilvánul meg. A vállalat a váltással egy időben a mostanra már "innovációs platformmá" avanzsálódott Frostbite motorral egy olyan üzenetet szeretne közvetíteni, amivel az EA továbbra is a fejlesztőkkel és a játékcsapatokkal való hiteles partnerségét szeretné szem előtt tartani. 

Hirdetés

Éppen ezért a stúdió kihangsúlyozta, hogy nem szeretné korlátok közé szorítani a fejlesztőit, így a csapatok lényegében bármilyen motort használhatnak a játékaik elkészítése során, ezáltal nincsenek a Frostbite-hoz kötve. Persze mindeközben az EA a továbbiakban is azon munkálkodik, hogy a lehető legjobb választássá tegye a saját motorját a jövőben is.

Egyébként erről az irányról árulkodott már egy korábbi idei szivárgás is, ami azt sejtette, hogy az EA új Vasember-játéka már az Unreal Engine 5 rendszerében készülhet el. De nem ez volt az első előjele az elmozdulásnak, ugyanis a BioWare már 2021-ben is olyan programozókat keresett, akiknek van tapasztalatuk az Unreal Engine 4-es és/vagy 5-ös változatával, amiből sejthető, hogy a Mass Effect következő felvonása alatt már nem az eredetileg belső nézetes játékokhoz megálmodott Frostbite motor zakatolhat majd.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)