Hirdetés

Új formában hoz vissza egy kedvelt játékmódot az Assassin’s Creed Mirage

|

A véren és a poron túl némi tudás is ragadhat ránk Bagdad utcáit járva.

Hirdetés

Örömünnepnek ígérkezik ez az év az Assassin's Creed-széria régi rajongói számára, hiszen az októberben befutó Mirage vissza fog térni a sorozat gyökereihez, vagyis az óriási, nyílt világú RPG-re hajazó Origins-Odyssey-Valhalla trió után ismét egy "kisebb" várost kapunk, ahol a parkourözésen és az orgyilkosságokon lesz a hangsúly.

A Ubisoft Bordeaux által kalapált epizód a 9. századi Bagdadba kalauzol minket, amit tudományos igényességgel is lehetőségünk lesz megismerni.

Hirdetés

A játék ugyanis egy oktató funkcióval, a History of Baghdaddal érkezik, amely lényegében egy folyamatosan bővülő kódexet takar. Ebben szakértők és múzeumok által biztosított leírásokat, valamint valódi leletekről készült fotókat találunk majd az Abbászida Kalifátus-korabeli Bagdadról. A bejegyzéseket a várost járva oldhatjuk fel, hasonlóan a régi Assassin's Creedek "Database" funkciójához.

A tudásra is fogékony játékosok összesen 66 helyszínt fedezhetnek majd fel így, olyan témákban informálódva, mint a gazdaság, a vallás, a művészet, a mindennapi és az udvari élet, valamint a kormányzati modell.

"A kezdetektől fogva egy ambiciózus célunk volt: segíteni a játékosoknak jobban megérteni a kilencedik századi Bagdad világát, egy olyan világot, amely ritkán jelenik meg a populáris kultúrában."

- nyilatkozta a History of Baghdad funkcióról Dr. Raphael Weyland, a Ubisoft saját közel-kelet szakértő történésze. A kilencedik századi város hiteles ábrázolásáért felelős szakember elmondta, hogy Bagdad kozmopolita, központi státusza miatt a helyi kultúra több olyan tudományos és művészeti vívmányt is kitermelt, amelyek a mai napig fontosnak számítanak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A History of Baghdad összességében egy igényesen kivitelezett, izgalmas funkciónak ígérkezik, amit nemcsak a történelem szerelmesei fognak élvezni. A funkció érkezése ugyanakkor valószínűleg azt jelenti, hogy ezúttal nem kerül be a repertoárba az Origins utáni korszak közkedvelt oktató üzemmódja, a Discovery Tour, hanem ebben a formában tájékozódhatunk helyette.

Az Assassin's Creed Mirage október 12-én landol PC-n, valamint Xbox One/Series X|S-en és PlayStation 4-5-ön.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)