Hirdetés

Új Logitech kormány PS3-hoz

|

A PS3 tulajok dörzsölhetik a markukat, a Gran Turismo következő részét már egy új Logitech versenykormánnyal tolhatják.

Hirdetés

A Logitech az éppen zajló GDC játékszoftver-fejlesztői konferencián rántotta le a leplet legújabb kormány-pedál kombójáról, mely PS3-hoz kínál eddig még nem tapasztalt precizitást és újszerű force-feedback élményt. A Logitech Driving Force GT névre keresztelt hivatalos Gran Turismo kormány egy kifejezetten tetszetős és feltételezhetően igen kényelmes 28 cm-es kormányrészből, egy fixen mellé épített szekvenciális váltókarból, illetve egy egyszerű pedálsorból áll. Szemmel láthatóan nem G25 minőségről beszélhetünk, hisz szó sincs bőr borításról, a kormány és a váltó is gumi borítást kapott. Cserében viszont az ára (150 EUR - kb. 40 000 Ft) is jóval kedvezőbbnek ígérkezik, mint a pc-s kormányetaloné.

Logitech Driving Force GT

A kifejlesztését egyébként -a Logitech munkatársaival karöltve - a Gran Turismo sorozat fejlesztője, a Polyphony Digital segítette, így állítólag a Driving Force GT még közelebb áll a valósághoz, mint azt az eddig kapható konzolos kormányoknál tapasztalhattuk. Érdekes azonban, hogy míg a Gran Turismo 5 Prologue már március végén a boltokban lesz, addig a Logitech újdonsága csupán két hónappal később kerülhet a konzoltulajok birtokába.
A fícsőrlistából a 24 pozíciós tárcsát emelhetjük ki leginkább, mint újdonságot. Ezzel akár valós időben szabályozhatjuk a fékerő eloszlását, a tapadási súrlódást, így végülis mindenki saját szája íze szerint kalibrálhatja be a 900 fokban elforgatható kormányt. A szerkezet egyetlen gyenge pontja talán - amit így látatlanban is meg merek kockáztatni - az anyagánál fogva nem túl strapabíró műanyag pedálsor, mely igen komoly kihívások előtt áll, ismerve az olyan pillanatokat, amikor az ember két lábbal tapossa a gázt a legelvadultabb Gran Turismo futamokon.

Logitech Driving Force GT

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)