Hirdetés

[HW] Új ultravékony Sony TV

|

A Tokióban rendezett Sony Corp. rendezvényen a multimédia óriás egy új ultravékony tévét mutatott be.

Hirdetés

A Sony Tokióban tartott rendezvényén egy vadonatúj OLED technológiával készült ultravékony televizíót mutatott be a közönség előtt.

Az OLED (Organic Light-Emitting Diode) technológia nem egy nagy újdonság. Mobiltelefonok, vagy digitális kamerák kijelzőjénél aklakmazzák, azonban szélesképernyők esetén jelenleg igencsak gyerekcipőben járnak a fejlesztések.

A szerves fénykibocsátó dióda elterjedésének azonban jelenleg gátat szab a közel 82 milliárd dolláros üzletet jelentő plazma és LCD technika.

071001_sony_vmed_5a.widec.jpg

A Sony a Samsung mögött a világ második legnagyobb LCD TV gyártója, így nem meglepő, hogy új vízekre eveznek a japánok. A most leleplezett készülék 3 mm széles és 200,000 yenbe, azaz $1,740 kerül majd. A tervek szerint havonta 2000 darabot gyártanak majd belőle, így a december elsejei japán debütre biztosan bőven lesz belőle.

A rendezvényen Katsumi Ihara elárulta, hogy szerinte az OLED technológia még jó darabig nem rúg majd labdába az LCD kijelzők mellett, azonban hatalmas potenciált lát a terjedőben lévő technikában, így mindenképpen úgy gondolja, hogy ez a jövő és ebben az írányban kell tovább fejleszteni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)