Hirdetés

Unity - már ezt is el akarják adni?

|

Az egyre népszerűbb játékmotor fejlesztői úgy tűnik, szívesen átruháznák a jogokat valamelyik nagy cégre. Állítólag a Google is a pályázók között van.

Hirdetés

Bár a Blizzard-féle Hearthstone-t is ez hajtja, inkább a független fejlesztők körében népszerű a Unity, ami okostelefonokon, táblagépeken és számítógépeken is remekül fut, jelentősen megkönnyítve a cross-platform fejlesztést.

A motor népszerűségét látva az sem lenne meglepő, ha a legnagyobb cégek környékeznék meg a fejlesztőket és tennének ajánlatokat, viszont ha igazak a CNET értesülései, most épp a Unity az, aki szeretne megszabadulni függetlenségétől. Néhány közeli forrás azt állítja, hogy a csapat prezentációkat küldött körbe a potenciális vásárlóknak, akik között a Google is szerepel. Állítólag már hónapok óta folynak a tárgyalások egy másik komoly érdeklődővel is.

Manapság nem ritka, hogy egy óriás bekebelez egy sikeres indie csapatot, de ez utóbbi, és főleg a felhasználók számára nem feltétlenül előnyös. Bár az is igaz, hogy eddig még nem láttuk negatívumát az Oculus VR Facebook-, vagy a Mojang Microsoft általi bekebelezésének. 

A Unityt jelenleg több mint 3 millió regisztrált fejlesztő használja, a mobilos játékok több mint felét ez hajtja. A cég egyelőre nem kommentálta a híreszteléseket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)