Hirdetés

Valaki végre teljesítette a Hades legnehezebb kihívását

|

Egy játékosnak fél óra alatt, 64-es Heattel sikerült kijutnia a pokolból.

Hirdetés

A Hades alapvetően sem a világ legkönnyebb játéka, de Supergiant Games úgy építette fel a díjnyertes roguelike-ot hogy kis tanulás és gyűjtögetés után mindenki belőhesse magának a neki megfelelő kihívás szintjét. Ebben segít a Heat-rendszer is, amivel komolyabb kihívást adhatunk magunknak.

A játék által számunkra tartogatott legkeményebb megpróbáltatás a Heat 64-es menet, ami a maximális szint. Ezt a rengeteg nehezítés miatt szinte lehetetlen teljesíteni: még csak nem is az ellenfelek extra sebzése, vagy Zagreus gyengítései jelentik a legnagyobb gondoft, hanem hogy időkorláttal és nem-választható boonokkal (a karakterünk erejét befolyásoló áldásokkal) is szembe kell néznünk.

Hirdetés

Ez röviden azt jelenti, hogy néhány, nagyon ritka faktornak kell összeállnia ahhoz, hogy Zagreus matematikailag képessé válhasson végigverni a játékot, és akkor még szó sincs a játékos ügyességéről. Hogy el tudjátok képzelni: nagyjából 0,41 százalék esély van arra, hogy megkapjuk azt az első két specifikus boont, ami nélkül garantált a kudarc. Ahogy haladunk Zagreusszal, úgy több különböző változó is belerondíthat a futamba, például, hogy Hades megidézi-e a mini bossait vagy sem. Ha a válasz erre "igen", akkor hiába állt össze minden csillag, a célvonalnál még akkor is elbukhatunk.

Itt jön be a képbe egy hatalmas Hades-rajongó lány, Jade, akinek minden sikerült. Amellett, hogy két és fél év alatt vagy 3000 órát pakolt a játékba, még modokkal is letesztelte néhányszor a Heat 64-et. A modok biztosították neki, hogy megkapja a legjobb boonokat, így be tudott gyakorolni mindent a tökéletes végeredményhez.

Jade aztán letörölte a modokat, letakarította a kliensét, majd nekiugrott a valódi kihívásnak. Meglepetésére minden klappolt, alig több mint 30 perc alatt teljesítette a lehetetlennek hitt Heat 64-es futamot.

Érdemes végignézni a fenti videót, mert amellett, hogy mázlija volt a boonokkal, önmagában is lenyűgöző volt látni a 3000 órányi gyakorlat eredményét.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)