Hirdetés

Nyugi, a Valve sem áll a cross-platform játék útjába

|

Bár elég valószínűtlen volt, hogy a cross-platform játék legnagyobb akadályai a PC platformhoz kapcsolódnának, akadt, aki biztosra ment és megkérdezte a Valve vezérigazgatóját is a témáról.

Hirdetés

A Rocket League által nyújtott precedens sokakban megint felkeltette a reményt, hogy platformoktól függetlenül csatlakozhatunk szinte bárkihez multis játékokban. Miután a Sony is támogatóan reagált a platformok közötti játék ötletére, nem túl meglepő módon megtudtuk, hogy a legnépszerűbb PC-s digitális disztribútornak sincs baja a koncepcióval.

Egy gamer ugyanis a biztonság kedvéért írt egy levelet Gabe Newell publikus e-mail-címére, amiben arra kérte a Valve első emberét, támogassák ők is a cross-platform játékot. Emellett röviden érvelt azzal, hogy a közös játékostábor sokkal nagyobbá válhatna így, ami rengeteg játéknak és az összes platformnak jót tenne. Newellt persze nem nagyon kellett győzködni a dologról, így az sem meglepő, hogy a válasz is csak annyi volt: "Teljes mértékben támogatjuk."

Persze a szavaknál ebben az esetben is sokkal fontosabbak a tettek, amikből szintén fel tud mutatni párat a Valve, hiszen például Steames játékainkat nem kell külön megvennünk a Mac, Windows, vagy Linux platformokra, ha ezek közül többre is megjelent az adott cím. Illetve talán kevesen emlékeztek rá, de a Portal 2 kooperatív módja is támogatja a PC és a PlayStation 3 közötti játékot, úgyhogy Gabe tényleg nem a levegőbe beszélt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)