Hirdetés

Counter-Strike: Global Offensive - a Valve elhatárolódik a szerencsejátékos oldalaktól

|

A kiadó egy igencsak ingerült közleményben kérte ki magának, hogy egy lapon emlegessék a fogadásokat és szerencsejátékot bonyolító oldalakkal.

Hirdetés

A nyár egyik legnagyobb videojátékos botránya volt a Counter-Strike: Global Offensive körüli őrület, amikor többen is támadni kezdték a skinekkel való szerencsejátékot. A helyzet azóta javult valamit, a zógolódás pedig már épp kezdett alábbhagyni, amikor a Washington-állami Szerencsejáték Bizottság azt állította, hogy a Valve elősegíti ezen oldalak működését, és felszólították a vállalatot, hogy azonnal szüntessenek be minden ehhez kapcsolódó tevékenységet, ha nem akarnak néhány durva pert a nyakukba.

"Ahogy azt már többször elmagyaráztuk, a Valve semmilyen módon nem érintett a szerencsejátékban vagy annak népszerűsítésében, és még csak véletlenül sem segíti elő az ilyen oldalak működését. A Steam és a CS:GO működése minden törvényi szabályozásnak megfelel. Meglepődve és csalódottan vettük tudomásul, hogy a bizottság nyilvánosan is megvádolta a Valve-et és az alkalmazottak büntetésével fenyegetőzött."

Így kezdődik a Liam Lavery által írt levél, amiben a Valve jogi tanácsadója, részletezi, hogy azon dolgoznak, hogy visszaszorítsák a skinekkel történő szerencsejátékot. Mivel a Valve-nek semmi köze nincs ezekhez az oldalakhoz, a vállalat nem is nagyon érti, hogy mégis milyen indokkal akarja őket beperelni a bizottság, ezért arra kérték annak tagjait, hogy részletesen indokolják meg a dolgot.

Úgy látszik ez az ügy még korántsem lefutott.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)