Hirdetés

Van, aki már a Valve VR-szemüvegével játszik

|

Az első fejlesztőkhöz már meg is érkezett a Valve saját VR headsetje, ami elég sokat változott azóta, hogy legutóbb láttuk. Ismerjétek meg az új HTC Vive-ot!

Hirdetés

A Valve és a HTC közös gyermekeként a GDC-n bemutatkozó virtuális valóság headset igencsak meglepte még a technológia szerelmeseit is. A teljesítményben még az Oculus Riftet is maga mögé utasító kütyü végleges változatának megjelenése ugyan még nagyon messze van, az első működő darabok már eljutottak a kiválasztottakhoz.

A Valve korábban már bejelentette, hogy ki fogják válogatni azokat a fejlesztőket és stúdiókat, akiknek teljesen ingyen a rendelkezésére bocsátják a HTC Vive-ot. Chet Faliszek elmondta, hogy az első körös kiszállítások elkezdődtek (ahogy az alábbi videón látszik, van, aki már meg is kapta a saját példányát), a címzettek közt nemcsak AAA fejlesztőgárdák, hanem indie csapatok, sőt, filmstúdiók is vannak.

A videón a Cloudhead Games feje bontogatja a pakkot, amely kifejezetten méretes ahhoz képest, amiben mondjuk az Oculus Rift érkezik. Ez természetesen a rengeteg kiegészítőből adódik, a Vive mellé ugyanis speciális vezeték nélküli kontrollerek is tartoznak, nem is beszélve a "Lighthouse"-ról, amely infravörös sugarakkal scanneli a szobát, ezzel meghatározva a pozíciónkat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)