Hirdetés

Valve - saját konzolt fejlesztenek?

|

Egy ideje már hallani ilyen hangokat a különböző szakmabeli találkozókon - a Valve lehet, hogy játékkonzolt fejleszt.

Hirdetés

Érdekes módon nemrég nyilatkozta Gabe Newell, ha a Valve-nak hardvert kell gyártania és forgalmaznia, arra is készen állnak, ha üzletet látnak benne.

Többen akkor ezt még esetleges perifériák gyártására / forgalmazására értették, mára azonban azon spekulációk erősödtek fel, amelyek szerint a Valve maga akar konzolt fejleszteni. A The Verge jelentése szerint a Valve egy Steam Box nevű konzolon dolgozik partnereivel, amelyet a GDC-n jelentenek majd be. A Valve maga a Steam Box hardver-specifikációján és a hozzá való szoftvereken dolgozik - magát a készüléket különböző gyártók készíthetik majd - bárki, aki be akar szállni a bizniszbe (hasonló modellt követett annak idején a gyorsan megboldogult 3DO konzol is).

Állítólag a CES-en már potenciális partnerek megtekinthettek egy mérnöki példányt a készülékből, amelyből álíltólag egy korai példány Alienware X51 néven már meg is jelent. Az alapspecifikációk szerint a Steam Box i7 procit, 8GB RAM-ot és NVIDIA grafikus csipet tartalmaz majd és mind a Steames PC-s, mind más hasonló PC-s szolgáltatások (Origin például) játékait képes lesz futtatni. 

Maga a Steam Store köré tervezett esetleges játékkonzol ötlete életképesnek látszik, főleg akkor, amikor már a Steam PS3-ra is integrálásra került. 

A GDC-ig már csak kettőt kell aludni, szóval nemsokára kiderül, lesz-e újabb szereplő a konzolpiacon, vagy sem. 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)