Hirdetés

Steam Controller - így működik élesben

|

Ha hihetünk a Valve eddigi bejelentéseinek, az új kontrollernek sem FPS, sem MOBA, sem szimulátor nem lehet gond. Hogy is néz ez ki?

Hirdetés

A 300 kiválasztott játékos bő egy héttel ezelőtt kapta meg a saját Steam Machine-ját a hozzá tartozó Steam Controller-rel. Azóta már láttunk kicsomagolást, bekukkanthattunk a motorháztető alá, de a kontrollerről mindeddig nem kaptunk részletes bemutatót, legalábbis nem játék közben.

Most „Trial By Game” volt olyan kedves, és több videót is megosztott a saját Youtube csatornáján, ahol bemutatja a kontroller kiosztását, konfigurálását és az érzékenységgel kapcsolatos beállításokat is, de ami a számunkra legfontosabb: 4 játékról is készített egy-egy hosszabb videót, amelyben megosztja a tapasztalatait.

A Metro: Last Light már egész ügyesen megy a fiatalembernek, és ahogy a videóban is említi, a jövőben számos videót tesz majd közzé, hogy figyelemmel követhessük ahogy egyre pontosabban kezeli az új kontrollert.

Dota 2-ben kompetitív játékra nem igazán alkalmas az eszköz, de ezt azért lehetett sejteni. Ennyire precíz irányítást valószínűleg nem lehet kisajtolni a kontrollerből, de kíváncsian várjuk a jövőbeli próbálkozásokat.

A Typing of the Dead meglepő fordulatot hozott, hiszen ahelyett, hogy hihetetlenül nehéz dolgunk lenne a nyilvánvalóan lassabb gépelés következtében, a játék megáll amíg mi a betűket keressük a tapipaddal, így tulajdonképpen ha nem vagyunk diszlexiásak és legalább harmadikra sikerül beírnunk a szavakat bármennyi idő alatt, nyert ügyünk van.

A Surgeon Simulator 2013 irányítása bármilyen módon kaotikus, így ezen a téren mi nem feltétlen vettünk észre eltérést, a hiba valószínűleg nem a kontrollerben keresendő.

Valószínűleg a jövőben rengeteget javul majd a helyzet, hiszen amellett, hogy a játékok erre a kontrollerre is optimalizálva lesznek, a játékosok is feltérképezik majd a benne rejlő lehetőségeket, és előállnak a lehető legjobb beállításokkal és kiosztásokkal, amely nagy különbséget jelenthet egyes játékoknál. Ennek fényében mi a véleményetek a Steam kontrolleréről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)