Hirdetés

Van egy statisztika, amiben magabiztosan veri a Starfield a Baldur's Gate 3-at

|

Noha a legtöbb területen a Larian Studios monumentális fantasy RPG-je jön ki győztesen az összehasonlításból, a Bethesda sci-fi eposza is fel tud mutatni pár győzelmet.

Hirdetés

Ugyan szerepjátékos fronton 2024 sem ígérkezik eseménytelennek, hiszen egyebek mellett olyan alkotásokban merülhetnek majd el a műfaj kedvelői, mint az Avowed, a Dragon's Dogma 2, a Final Fantasy VI Rebirth, a Persona 3 Reload és a Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2, a tavalyi dömpinget tényleg nehéz lesz felülmúlni. Előzetesen sokan biztosra vették volna, hogy a kategória királya a Bethesda régóta várt szerepjátéka lesz, de végül a Larian szerelemprojektje seperte be a trófeák zömét a The Game Awardstól a GS Awardsig.

Fontos különbség még a két játék között, hogy bár a Starfield lendületesen nyitott, azóta fokozatosan veszít az erejéből, és egyelőre az idő múlása sem javít a megítélésén, épp ellenkezőleg. Kíváncsiak vagyunk, hogy milyen hatásuk lesz az erre az évre beígért frissítéseknek, valamint a Shattered Space kiegészítőnek. A Baldur's Gate 3 steames játékbázisa ezzel szemben nemcsak nagyobb, de kitartóbb is, és a felhasználói értékelések tekintetében sem állt be változás.

Hirdetés

Mindazonáltal hiába tartja szinte minden mértékadó oldal a Baldurs Gate 3-at jobbnak prezentáció, írás és játékdizájn tekintetében, egy fontos dologban mégis alulmaradt a Starfielddel szemben, és most nem a felfedezhető terület nagyságára gondolunk. December folyamán ugyanis mind a Larian, mind a Bethesda közzétett pár érdekes statisztikát a saját játékáról, így kiderült, hogy a Starfielddel 534 823 944 órát töltöttek a játékosok, míg a Baldur's Gate 3-mal "csak" 452 556 984-et.

A direkt összehasonlítást megnehezíti, és az eredményt is torzíthatja, hogy a Larian december 5-én közölte a számokat, így abban a december 7-én elrajtolt xboxos változat statisztikája nem szerepel. Továbbá azt is figyelembe kell venni, hogy az augusztus 3-ai megjelenés előtt majd' három évet töltött korai hozzáférésben. Ezzel szemben a Starfield számai frissebbek, mivel december 20-án hozta azokat nyilvánosságra a Bethesda, viszont később jelent meg a Baldur's Gate 3-nál, szeptember 6-án. A Game Passnek köszönhetően azonban még így is le tudta dolgozni a hátrányát.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)