Hirdetés

Van egy váratlan előnye, hogy PlayStationre és Nintendo Switchre is megjelennek az Xbox játékai

|

Az új változatok érkezésével párhuzamosan a rajongók egyik kívánságát is teljesíti a Microsoft.

Hirdetés

Tetszik vagy sem, 2024-ben az a realitás, hogy már konzolokon is elsöprő fölényben vannak a digitális eladások a dobozos kiadású játékok számaihoz képest. A gamerek zöme PlayStation 4-en vagy Xbox One-on kezdte el felépíteni egyre nagyobbra duzzadó játékkönyvtárát, amil egyébként óhatatlanul is az adott platformhoz láncolták magukat. Elvégre sokkal nehezebb úgy váltani, hogy a gyűjteményedet nem viheted magaddal, de pénzzé sem teheted. Ez azonban egy másik napra és másik cikkre való téma.

Maradjunk most inkább annál a ténynél, hogy a digitális terjesztés dominanciájának árnyékában már AAA kategóriás alkotások (Alan Wake 2, Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name, Senua's Saga: Hellblade II) kiadói sem feltétlenül erőltetik a kézzelfogható változatokat. Ennek tükrében pedig cseppet sem meglepő, hogy a kisebb kaliberű Pentimentet kizárólag digitálisan lehet megvásárolni, akárcsak a nyomott áron kínált Hi-Fi Rusht.

Hirdetés

Ez azonban rövidesen megváltozik, mivel az Xbox rövidesen új platformokra érkező címei közül az Obsidian kaland- és szerepjáték hibridjét, valamint a Tango ritmikus akciójátékát gondjaiba veszi a különleges gyűjtői kiadásokról és ritka dobozos változatokról elhíresült Limited Run Games. Az együttműködés bejelentésére kevéssel azután került sor, hogy Phil Spencer, a Microsoft Gaming ügyvezetője megerősítette, amíg van igény lemezes játékokra, addig támogatni fogják azokat.

A Pentimentet mától lehet majd előrendelni Xbox One-ra, Xbox Series X-re, PlayStation 5-re vagy Nintendo Switchre a Limited Run Games oldalán egészen március 24-ig 34,99 dolláros áron. A legyártott példányok kiszállítását jelenleg augusztus 1-je és 31-e között ígéri a vállalat.

Ami a Hi-Fi Rusht illeti, egyelőre még nem listázták, így az ára és a szállítás várható intervalluma kérdéses. Annyi biztos csupán, hogy Xbox Series X-es vagy PS5-ös dobozt tehetnek majd fel a vásárlók a polcukra.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)