Hirdetés

Vége a Blu-ray és a HD DVD másolásvédelmének?

|

Egy hacker legalábbis azt állítja, "jogos felháborodásában" feltörte a lejátszókban alkalmazott AACS nevű titkosítás-specifikációt.

Hirdetés

A Muslix64 néven futó hacker a Doom9.org fórumán arról számolt be, hogy még decemberben szembesült a problémával: nem tudott megnézni egy HD DVD lemezen lévő filmet a PC-jéhez csatolt lejátszó segítségével. "Majdnem megőrültem tőle. Ez nem éppen a szabályos felhasználhatóság példája! Elhatároztam, hogy visszafejtem a filmet, és elkezdtem átnézni, amit az AACS specifikációval kapcsolatban találtam a neten. Azt hittem, négy hetembe is beletelik majd, mire végzek, de tévedtem, valójában elég könnyű dolgom volt." Muslix64 egy videót is közzé tett a YouTube oldalain, egész pontosan Stanley Kubrick 1987-es Acéllövedék (Full Metal Jacket) című filmjének visszafejtéséről.
Tovább >>

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)