Hirdetés

Videójátékokat a felsőoktatásba!

|

Ha igaz, hogy egyre zárkózunk fel a nyugathoz, akkor unokáink egyszer talán olyan főiskolákra és egyetemekre járhatnak, mint hírünk boldog alanyai.

Hirdetés

Bárhogyan is szépítjük, a magyar oktatás kínzó gondokkal küszködik, amiből természetesen ki veszi a részét a felsőoktatás is. Aki ilyen helyekre jár, vagy néha megnéz egy híradót, az tudja miről beszélek. De emeljük tekintetünk kicsit távolabbra hazánk gondjaitól, és lessük meg, hogy ezek az amerikaiak miben mesterkednek már megint.

Odaát jól megy a sora a Southern Methodist University hallgatóinak. Egyrészt az intézménynek Guildhall néven saját programja is van, amely keretében kifejezetten a játékfejlesztés iparának termelik ki a zseniket. Ez már önmagában dicséretes. Mai sikertörténetünk második szereplője továbbá a GameStop, akit a világ legnagyobb játékkereskedőjeként tartanak számon. Nos, ez a két erő most találkozott és az eredményt elnézve nyugodtan irigykedhetünk is egy kicsit.


Az SMU egyetemén, a GameStop finanszírozásával napokban nyitotta meg „kapuit" a lazuló szoba, ahol a diákok a szabadidejükben leugorhatnak egy órácskára (vagy többre, hisz ők ezt tanulják) játszani. Ez egészen pontosan az jelenti, hogy a sötétített helyiségben hat modul lett felállítva, és mindegyik modulban helyet kapott két Xbox 360, kettő PS3 és kettő Wii, a hozzá való játékokkal együtt. Természetesen a PC sem maradhatott ki, amiről az Alienware csúcskategóriás gépei szolgáltatnak. De ez még mindig semmi, hiszen ugyan itt felépült még egy kisebb színpad is, ahol a vállalkozó kedvűek kiállhatnak, és közösen eljátszhatják kedvenc Rock Band vagy Guitar Hero játékukat. Igaz, az új játékbarlangnak komoly oktatási céljai is vannak, elvégre a jövő játékfejlesztőiről beszélünk, akiknek minden platform minden sajátosságával tisztában kell lenniük, és amihez ez elengedhetetlen. De összességében jól hangzik, nem igaz?

Amíg ők a nagy kacsaúsztató másik partján tanulva játszanak, addig nekünk egy elcsípett híradás jut, amiben a saját szemünkkel láthatjuk azt, ahová mi talán soha nem fogunk eljutni. Álmodozni azért szabad.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)