Hirdetés

Vigyázz, van egy PlayStation bug, ami kizárhat a digitális játékaidból!

|

A Sony javítja a felhasználói fiókokat, de aki belefut, annak fájdalmas lesz.

Hirdetés

A statisztikák szerint egyre kevesebb játékot vásárolunk dobozosan, és mind inkább a digitális gyűjtemény felé haladunk, nem véletlenül készültek a PlayStation 5 és az Xbox Series konzolokból olyan változatok is, amelyekben nem kapott helyet lemezolvasó. A PlayStation Plus és az Xbox Game Pass szolgáltatások is ezt a trendet erősítik, azonban a digitális fókusznak is megvannak a maga kellemetlenségei, például egy olyan hiba, ami lehetetlenné teszi, hogy játsszunk a címeinkkel. 

A múlt hét folyamán egy Reddit-felhasználó, bizonyos dSuds2342 katasztrofális problémára figyelmeztette az r/playstation subreddit tagjait: egy olyan bugra hívta fel a figyelmet, amely egyszerűen kizárja a játékost a digitális játékainak többségéből. Aki áldozatául esik a dolognak, az a megvásárolt alkotásoknál nem, csak a tranzakciós előzményekben találja meg a cuccait. 

Hirdetés

A jelentések alapján ha valaki megpróbálja letölteni az érintett játékokat a konzoljára, a rendszer arra kérheti, hogy vegye meg azokat újra vagy adja ismét hozzá a PS+-ból - csakhogy a szolgáltatásban azt hirdeti a szöveg, hogy a játék már megvan. A bug csapdájába esett játékoknál - amelyek már nem léteznek a konzolon - egy lakat ikon jelenik meg. A  fórumozó szerint a furcsa hibát az váltotta ki, hogy megpróbálták elindítani a Helldivers 2-t, és erre az Arrowhead alkotása hibaüzenetet dobott (CE-117773-6 errort). 

Amikor rákerestek a Google-ben, hogy mit kell tenniük, azt találták, hogy a Restore Licenses opciót kell választaniuk, melynek segítségével a felhasználók hozzáférhetnek a zárolt címekhez a konzoljukon. De ennek az opciónak az alkalmazása volt az, ami dSuds2342 szerint kizárta őket a vásárlásaikból: mivel a tárgyak nem voltak megfelelően hozzárendelve a felhasználói fiókjukhoz, a licencek visszaállítása megszakította a kapcsolatot minden olyan címmel, amelyet azelőtt vettek meg, hogy a hiba a konzolra hatott volna, így minden további lépés haszontalanná vált.

Az írás időpontjában legalább 50 másik felhasználó jelezte érintettségét ebben a problémában. Ugyanannál a topiknál egy másik fórumtag azt állította, hogy több mint 400 játékhoz vesztette el a hozzáférést, miután az Elden Ring indításakor, a CE-117773-6 hibaüzenetet követően a licenc visszaállítása opciót vette igénybe. Egy másik pórul járt gamer pedig azt mondta, hogy több mint 700 játékot "bukott" így.

A Sony nem sietett a megoldással, de aztán állítólag elkezdte javítani az érintett fiókokat, és azt ígérte a felhasználóknak, hogy 3-10 napon belül helyreáll a hozzáférésük. Egy ArkJK nevű Reddit-tag azonban nem érte be ennyivel, kártérítést kért, amiért elpazarolt rengeteg időt a PS+ előfizetéséből, panasza miatt egy hónapig ingyenesen használhatja a szolgáltatást.

Szóval ha belefuttok ti is ebbe a playstationös bugba, akkor a legjobb, amit tehettek, hogy felveszitek a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, és megvárjátok a segítséget. Ti találkoztatok már a hibával?

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)