Hirdetés

Virtuális ruhát akart lopni, de "csak" 325.000 USD-t sikerült

|

Felhackelt egy online RPG-t, majd átutalt karakterének 325.000 dollárnyi virtuális pénzt egy 16 éves japán fiú, aki eredetileg nem is erre hajtott...

Hirdetés

Tegnap tartóztatta le a Tokyoi rendőrség - most figyelni - "High-Tech Crime Control" alosztálya azt a 16 éves japán fiút, aki nemrégiben illegális spyware szoftverek segítségével betört az általa is játszott Mabinogi nevű MMORPG egyik volt fejlesztőjének gépébe, majd az ott zsákmányolt jelszó segítségével felturbózta kissé saját karakterét.

Egész pontosan 36 millió yennek megfelelő (325.000 USD) virtuális pénzt szipkázott át magához, ami a goldfarmer cégek korában nem kis fegyvertény. Hősünk is élt a kínálkozó lehetőséggel, s nem volt rest 5.500 dollárnyi virtuális tőkét azonnal készpénzre váltani a vonatkozó honlapok segítségével, ezt az összeget pedig - a hírt publikáló pinktentacle.com szerint - könyvekre és különböző szoftverekre fordította. A maradék 300.000 dodó elköltésére a letartóztatást követően ugyan már nem lesz lehetősége, ám ez a srácot - nyilatkozatai alapján - egyáltalán nem zavarja: „Eredetileg azt a rózsaszín ruhát akartam megszerezni, amit a Hercegnő hord (gyk: a játék egyik főkaraktere), de miután nem ment, maradt a pénzgyűjtés."

A ruhával azért jobban járt volna.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)