Hirdetés

Vivendis Pénzeszsák - WoW talicskázás

|

Egész jó kis gazda(g)sági tanulmányt lehetne írni a frissiben előkerült Vivendi pénzügyi jelentéséről. A számokból kiderül: idén se kell félni a cég fejeseinek, hogy nem lesz meg a negyedik Ferrari. De beszéljenek a nyers adatok. A Vivendi Universal több részlegből áll, ezek közül ami most Nektek fontos, az a Vivendi Games. Nevéből adódóan ez foglalkozik a játékainkkal. Többek között a Blizzard licenszek jogtulajdonosa is ez az ág, és ha azt vesszük, hogy a World of Warcraft tavalyi debütálása óta közel 7 millió előfizetőt számol, kétségtelen, hogy ez a legjövedelmezőbb ágazat a cég életében. Elég talán ha annyit mondok, hogy a 2005 üzleti évének második negyedévéhez képest a Vivendi Games potom 29.6%-os gyarapodást számol. Ez akárhogy is nézzük 162 millió euró, ami nem kevés. Most nem számolom át forintra, mert még nem vettem be a szívgyógyszeremet. Azért megemlíteném, hogy az Ice Age II is jó hasznot hajtott :) De hát az ugye filmlicensz... Közgazdászoknak érdemes átlapozni a többi számot is.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)