Hirdetés

Windows 7, XP-nek álcázva

|

Kompatibilitási problémákra lehet megoldás a Microsoft kiegészítőcsomagja.

Hirdetés

Végleges stádiumába ért a Windows 7 opcióként használható kiegészítése, amely Windows XP környezetet állíthat csatasorba gépünkön.

Persze mindez még gyakorlatban nem alkalmazható, hiszen maga a Windows 7 sem jelent még meg, tehát nem meglepő, hogy a csomag az új operációs rendszer megjelenésének napjától lesz elérhető. Virtuális keretháttérrel egy teljes értékű Windows XP rendszert is birtokolhat majd a felhasználó, természetesen licence-szel mellékelve.

A hét végén a Microsoft fejlesztői lezárták a Windows 7-be utólag integrálható XP módosítást, és az azzal járó utómunkálatokat, tehát a projekt RTM státuszt kapott. Minden egyes leendő Windows 7 tulajdonos a premier napján teheti magáévá majd a kis kiegészítő csomagot, tehát október 22-től letölthetővé válik az XP felület a redmondi cég letöltőközpontjából. Mint minden egyes Microsoft szoftvertermék, a Windows XP háttérkörnyezet is WGA azonosításhoz lesz kötve, így csak és kizárólag eredeti, végleges Windows 7 mellé lehet majd letölteni.

Alapvetően céges felhasználásra tervezik a forgalmazást, hiszen a legkényesebb kérdés a Winodws 7-re átállásnál a megfelelő kompatibilitás, illetve ezen problémák kiküszöbölése.

A Microsoft nem győzi kiemelni, hogy a Windows XP módosítást kizárólag azokban az estekben szükséges majd használni, amikor nagy az esélye különböző kompatibilitási problémák megjelenésének, rendszerösszeomlásoknak, vagy csak szimplán egy-egy régebbi alkalmazást szeretnénk biztosan, és stabilan futtatni.

Telepítés után az XP mód elérhető lesz majd közvetlenül a Windows 7 Start menüjéből is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)