Hirdetés

Wisconsinban adóztatnák a videójátékokat

|

Egy wisconsini szenátor szerint a videójátékokra kivetett adóval kellene támogatni a fiatalkorú bűnözők rehabilitációját

Hirdetés

Jon Erpenbach szenátor előterjesztett egy javaslatot, melynek alapján 17-ről 18 évre növekedne a korhatár, melytől kezdve felnőttnek számít valaki a bíróság előtt. Véleménye szerint 17 év még túl fiatal kor ahhoz, hogy valakit felnőttként kezeljenek, és ehelyett javítóintézetbe kell inkább küldeni az illetőt. A javaslat érdekessége azonban az, hogy az így fellépő plusz kiadások fedezésére egy videójátékokra kivetett 1%-os adót javasolt. Ez pedig kimondatlanul is azt sugallja, hogy a videójátékok miatt bűnöznek a fiatalok, így akkor viselje az ipar ennek a következményeit. A helyi gémerek természetesen azonnal felháborodtak, mire Erpenbach bejelentette, hogy nyitva áll más bevételi forrásokra is, ha adójavaslatát nem fogadnák el.


 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)