Hirdetés

World of Warcraft - Kínai káosz

|

Kína ismét keresztbe tett a Blizzard-nak, ám a helyzet most korántsem olyan egyszerű, mint a múltkor.

Hirdetés

A mai naptól a World of Warcraft üzemeltetéséért felelős NetEase nem szedheti be a havidíjakat, és nem fogadhat el újabb World of Warcraft regisztrációkat. A hangzatos nevű GAPP azzal indokolta döntését, hogy ők csak bétatesztet engedélyeztek a NetEase számára az utolsó tiltás után, így a játék üzemeltetése nem legális.

A kínai Kulturális Minisztérium szerint azonban a GAPP túlreagálja a helyzetet, és a döntéssel nem ért egyet. Első esetben pedig éppen ez a minisztérium tiltotta be a játékot, mondván abban olyan elemek találhatóak, amelyek az átlag kínai polgár számára kellemetlenek. A legújabb kiegészítő - a Wrath of the Lickh King - még oda sem ért a messzeségbe, ám az alapjáték sorsa ismét kérdésessé vált. Okos bennfentesek szerint az egész hajcihő a két kínai szervezet versengése miatt van, és körülbelül arról szól, hogy kinek nagyobb a .... befolyása. Meglátjuk mi lesz belőle, ám a hiedelmekkel ellentétben nem onnan származik a Blizzard bevételének fele, szóval egy esetleges permanens tiltás hatására sem kell attól tartanunk, hogy lelövik a szervereket. Persze az lehet, hogy kicsit drágábban veszik a HC klánok a pénzt a javításra...

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)