Hirdetés

World of Warcraft - 10 éves lett Leeroy Jenkins

|

A legendás World of Warcraft csatakiáltás köré hatalmas kultusz kerekedett, pedig az egész csupán egy nagyon nehéz raid videójából indult.

Hirdetés

Aki World of Warcraft játékos, az valószínűleg találkozott már a "Leeroy Jenkins" jelenséggel. Nem könnyű elhinni, de már lassan 10 éve, hogy elhangzott egy játékos szájából a kérdéses kifejezés.

Az Upper Blackrock Spire raid Rookery szintje merész kihívásnak minősült a PALS FOR LIFE guildnek, ugyanis már a hetedik alkalommal próbáltak nekifutni. A csapat éppen a taktikai megbeszélés közepén tart, amikor egyik társuk visszatér a géphez, majd egyszer csak gondol egyet, és fejvesztve berohan a sárkánytojásokhoz, ami miatt a fiókák maguk alá gyűrik a meglepett társaságot. Az ámokfutás kezdetén elhangzik a legendás csatakiáltás: "Leeeroy Jeeenkins!". A videó bejárta a világot, már több mint 40 millióan látták Ben Schultz akcióját, akinek a karaktere természetesen ezt a nevet viseli. 

A népszerűség nagyon gyorsan jött Leeroy Jenkins számára, ráadásul a Blizzardnak is annyira megtetszett, hogy más játékokban is szerepel már a név easter eggként. A Rookery szinthez tartozó achievement is utána lett elnevezve, felbukkant a Hearthstone lapjai között, valamint a legújabb WoW kiegészítőben, a Warlords of Draenorban is visszatért Jenkins legendája. Egy tévés vetélkedőben is felbukkant a Jenkins-jelenség, nem tagadhatjuk, hogy a játéktörténelem egyik legviccesebb pillanatává vált Ben Schultz magánakciója.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)