Hirdetés

World of Warcraft - Túl brutális a bajor filológusoknak

|

A bajorországi, főként tanárokat tömörítő filológusok szövetsége is a "gyilkos játékok" betiltása mellett szállt síkra.

Hirdetés

Szegény bajorokat egy héten belül másodszor pécézem ki magamnak. Legutóbb helyi játékmagazinok által kezdeményezett választási bojkottról volt szerencsém írni, most pedig a tartomány filológusszövetségének sajtóközleménye került szemeim elé. Pedig Bajorország gyönyörű, ott ittam a legfinomabb söröket, ettem a legjobb hurkákat, de arra már nem térek ki, hogy mi történt a helyi szépségekkel (akadnak ám szép számmal), hiszen kiskorúak is olvashatnak bennünket.

A ritka békés pillanatok egyike

wow1.jpg


A Max Schmidt (a szövetség ügyvezetője) által jegyzett írás szerint a pedagógusok döbbenten veszik tudomásul, hogy már a legifjabb nebulók esetében is az egyébként valóban sokoldalú, és számos hasznos tulajdonsággal bíró személyi számítógép népszerűsége sokszorosan lekörözte a televízióét is. A probléma komolyságát a Frankfurti Egyetem nemrég nyilvánosságra hozott tanulmányával kívánják alátámasztani, miszerint a megkérdezett 13 és 15 év közötti fiatalok 60 százaléka hetente több, mint 30 órát tölt online játékokkal. Egy másik, viszonylag friss tanulmány szerint a 10 és 20 év közötti fiatalok mintegy 11 százaléka szenved játékfüggőségben.

Kész horror, patakokban folyik a vér

wow2.jpg


Úgy vélik, a lassan az oktatási rendszer részévé váló felvilágosítás és a szülők bevonása önmagában nem elegendő a veszélyek elhárítására, ezért mindenképpen támogatni kívánják a CSU törvénytervezetét, amely megtiltaná Bajorországban az erőszakos játékok előállítását és forgalmazását.

Ez már nekem is sok...

wow3.jpg


Sajnálatukat fejezik ki a miatt, hogy a gyártók önkontrollja nem működhet a bevétel tükrében, s ezért az önszabályozás mindig alul fog maradni a profitéhséggel szemben. Példaként az évente mintegy egymilliárd dolláros forgalmat generáló, rendkívül népszerű és (Most tessék megkapaszkodni!) brutalitása miatt hírhedt World of Warcraft-ot hozták fel.

Némi olaj a tűzre. ITT olvashattjátok az egyik legújabb, a Tübingeni Egyetem munkatársai által végzett kutatásról, amely gyakorlatilag a filológusok vádjait támasztja alá. A német nyelv legalább középfokú ismerete erősen javallott.
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)