Hirdetés

Xbox Entertainment Studios - a Warner Bros. megvenné?

|

A nem-játékos tartalmakat gyártó Xbox Entertainment Studios már nem kell a Microsoftnak, de ez nem azt jelenti, hogy másnak sem.

Hirdetés

Úgy tudtuk, hogy a 2012-ben alapított Xbox Entertainment Studios, amely Xboxra gyártott volna TV-műsorokat, nemrég teljesen megszűnt. Ezen nem is lepődtünk meg, hiszen a mai napig összesen két műsor készült el, amik közül az egyik egy koncertközvetítés volt. Ugyanakkor a legfrissebb hírek szerint a Microsoft először áruba bocsátja a stúdiót, és csak akkor szünteti meg teljesen, ha nem kell senkinek.

A Warner Bros. az egyik lehetséges vevő, de a cég részéről igyekeznek letörni a lelkesedést: „számos céggel folytatunk előzetes tárgyalásokat az üzleti lehetőségekről. De ezek nem többek tárgyalásoknál" - mondta egy szóvivő. Amennyiben mégis létrejönne az üzlet, az Xbox Entertainment Studios valószínűleg a már a Warner tulajdonában lévő Machinimával egyesülne.

Bár sem az XES, sem a Machinima részéről nem érkezett válasz az esetleges megegyezésről, a partnerségnek volna értelme. A Machinima Xboxos alkalmazása ugyanis az egyik legnépszerűbb a szórakoztató kategóriában, és korábban dolgoztak a Microsofttal a Halo 4 kapcsán készült Forward Until Dawn-on.

Ezek ellenére tény, hogy egy az XES-hez hasonló nagyobb stúdió olyan projektekhez szolgáltatna megfelelő infrastruktúrát, amik komoly anyagi befektetést kívánnak. Ez pedig rendkívül nagy kockázatot jelent kizárólag digitális terjesztés esetén, így bár a tárgyalások folynak, könnyen meglehet, hogy semmi nem lesz az üzletből.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)