Hirdetés

Microsoft - ne rajtunk keresztül kémkedjenek

|

Szeretnének szigorítani a biztonsági rendszereken, mert az NSA kémkedési ügy kényes lehet számukra is. Érthető.

Hirdetés

A közelmúlt nemzetbiztonsággal kapcsolatos botrányai komolyan aggasztják a Microsoft embereit. A cégnél dolgozó Brad Smith elmondása szerint, most minden eddiginél nagyobb figyelmet szentelnek majd a biztonsági mechanizmusoknak.

Ez főleg azért érdekes, mert a nyáron egy olyan hír is felröppent, miszerint a Microsoft közreműködött az NSA-val, és segített a nemzetbiztonságnak megfigyelni a civil lakosság telefonos, internetes kommunikációját. „Sok vásárlónkat aggasztja, hogy a kormány megfigyeli őket az interneten keresztül. Minket is. Ezért teszünk lépéseket, hogy a kormány legális eszközöket használjon, ahelyett, hogy a technológiai brutalitással férjenek hozzá a vásárlók adataihoz” – mondta Smith.

„Ahogy másokat is, minket is aggasztanak azok az állítások, miszerint a kormány megkerüli az internetes biztonsági protokollokat, hogy személyes adatokat gyűjthessenek be az emberekről” - tette hozzá. „Ha ez igaz, akkor ez komolyan fenyegeti az emberek bizalmát a biztonságos internethasználatban.”

Ennek az „aggodalomnak” enyhítésére a Microsoft „azonnali lépéseket fog tenni”, és fejleszti a titkosítási eljárásokat, megerősítik a vásárlók védelmét és igyekeznek átláthatóbbá tenni a szoftverkódokat, hogy mindenkinek világossá váljon, abban nincsenek kiskapuk. Az Xbox One-al kapcsolatban semmi konkrétumot nem olvashattunk, de a Microsoft ezzel kapcsolatban már egyszer elmondta, hogy a konzol által gyűjtött adatok nem mennek sehová.

Persze Smith elmondta, hogy nincs kézzelfogható bizonyítékuk arra, hogy a kormány feltörte volna, vagy követte volna a vásárlóik kommunikációs tevékenységeit, de akkor is nagy figyelmet fognak fordítani a biztonságra. Nektek mi a véleményetek erről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)