Hirdetés

Xbox One - változatosabb, kreatívabb indie játékok

|

Phil Spencer úgy véli, hogy annak ellenére, hogy a független fejlesztők a továbbiakban Xbox Live-ra szánt játékaikat nem adhatják ki önállóan, az indie játékok tárháza jelentősen felfrissül majd.

Hirdetés

"Imádom az indie játékokat. Személy szerint azokkal játszom a legtöbbet. Imádom a karakterek, a sztorik, a játékstílusok változatosságát" - mondta a Microsoft Studios vállalati alelnöke.

"Szeretnénk, ha a televízió képernyője több tartalomnak adna otthont, változatosabb lenne az üzleti modell, a tartalom mérete. Nézzétek meg a 360-at és a befektetéseinket olyan játékoknál, mint a Braid, a Limbo, a Castle Crashers vagy a Trials. Úgy gondolom, hogy a csapat jó munkát végzett a kis független fejlesztőcsapatok felfedezésével, és ezen játékok [Xboxra] történő megjelentetésével."

A fent említett játékok mellett például olyan indie alkotások is belopták magukat a játékosok szívébe, mint a platformerek műfaját felfrissítő Shadow Complex, vagy a matrjoska-babás Stacked. Ha ezt a kettőt a többi mellé rakjuk, mégjobban feltűnik az Xbox Live Arcade változatossága. De a Microsoftnak ez nem elég.

"Ahogy haladunk előre, egyre változatosabb lesz az üzleti modell, az ár, és, ami a legfontosabb számomra, a kreativitás." - tette hozzá Spencer, majd azt is megjegyezte, hogy a jóváhagyási rendszer átdolgozásának köszönhetően a független fejlesztők könnyebben publikálhatnak az Xbox Live platformjain. De azért még mindig nem kapnak teljes önállóságot.

Címkék: #indie
Platformok: Xbox Xbox One
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)