Hirdetés

A Nintendo lekapcsolja a Wii U és a 3DS online szolgáltatásait

|

Az elöregedő rendszerek kaszása a következő áldozatát keresi.

Hirdetés

A Nintendo meglehetősen szomorú hírt közölt a napokban. A Wii U és 3DS platformok online szolgáltatásait áprilisban leállítja, ami több funkciót is érinteni fog. A már megvásárolt játékainkat és az azokhoz tartozó frissítéseket a jövőben is el tudjuk majd érni, ám majd minden mást lezár a két konzol gyártója.

Az online szolgáltatások szanálása természetesen a többjátékos címek szerelmeseinek fog a legjobban fájni, hiszen magával rántja majd a ranglétrákat és mindent, amihez szerveroldali kapcsolat szükséges. A 3DS-ben aktiválható StreetPasst ellenben nem érinti, mivel ez a funkció az eszközök közötti kommunikációval dolgozik.

Hirdetés

Néhány online szolgáltatás kivételt képez majd a leállás alól, így például a Pokémon Bank és a Poké Transporter a továbbiakban is elérhető marad, de a Nintendo azért nyomatékosította, hogy ez később változhat. Akárhogy is, egyelőre a pokémonjaink legalább biztonságban vannak (pláne, ha nem küldjük őket a bányába).

A leállás időpontja helyi idő szerint 2024. április 8-án éjfélkor lesz esedékes.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)