Hirdetés

Megjelent az Ascii Patrol, a Moon Patrol szöveges akciójáték változata

|

Szöveges akciójáték - nem elírás ez? De nem ám: a szent őrült fejlesztők ASCII karakterek felhasználásával írták újra a legendás Moon Patrolt.

Hirdetés

Manapság az AAA címek grafikai extravaganciájához szokott szemmel ülünk le minden játék elé, és még azokat is nyugodt lélekkel kritizáljuk szanaszét, amiket mondjuk néhány éve még a fotorealisztikusság csúcsának neveztünk. Ehhez képest léteznek olyan csodálni való élőlények, akik például 2020-ban is Commodore 64-re írnak demókat, a Doomot portolják 48K-s ZX Spectrumra... és itt van jelen értekezésünk alanya, aki ASCII karakterekből rakott össze egy sidescroller lövöldözős játékot.

Hirdetés

Az Ascii Patrol alkotóját az egykori 8-bites sikerjáték, a Moon Patrol ihlette meg, és játékmenetében nem is tér el attól túlzottan. Kis holdjárónkban tartunk balról jobbra, miközben a kráterekből veszélyes űrcsigaféregvirágállatok ugrálnak elénk, az égből pedig különféle ufók dobálják ránk a bombáikat. Mi előre és felfelé is lövöldözhetünk, miközben gyorsítani, lassítani és ugratni tudunk - járművünk egészségére pedig nem csak az káros, ha eltalál minket egy bomba vagy nekimegyünk egy gilisztakígyóakárminek, de akkor is kerekeinket széthullajtva robbanunk le, ha egy fentről érkező bomba kráterébe hajtunk. Ez így önmagában valóban nem túl izgalmas, de tessék csak nézni, hogy is néz ki mindez:

A fejlesztő elmondása szerint onnan jött az ötlet, hogy kizárólag ASCII karakterekből rakja össze a játék látványvilágát, hogy egyszer egy távoli Linux gépről szöveges interfészen kellett nagy mennyiségű adatot átmásolnia, és várakozás közben eszébe jutott, hogy időközben milyen jól el lehetne játszadozni a textboxban, ha lenne játék, ami ezt támogatja. Talált ugyan ilyesmiket, de egyik sem kötötte le igazán, ezért gyermekkori kedvence, a Moon Patrol text-only átdolgozása mellett döntött.

A projektet egyelőre csupán kedvtelésből, szabadidejében viszi egyetlen fejlesztő, ezért nem is ígérget a levegőbe semmit a végleges változat megjelenési dátumáról. A jó ideje reszelgetett programocska jelenleg az Alpha 1.6 változatnál tart és ingyenesen tölthető Windows, Linux és különféle DOS verziók alá, de HTML5 alapon böngészőben is kipróbálható.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)