Hirdetés

Böngészőből játszható az első két Doom szinte bármely változata, kiegészítője

|

A WAD Commander minden, amire a Doom rajongók vágytak.

Hirdetés

Csodálattal vegyült döbbenettel figyeljük, hogyan válik egyre több mindenen futtatható a még ma is kiváló FPS, az 1993-as Doom: legutóbb a jegyzettömb került sorra, de korábban az eszközök között volt - a teljesség igénye nélkül - egy traktor, egy LEGO, egy óraméretű PC és maga a Doom is

Tényleg azt hittük, hogy ezt az őrületet már képtelenség tovább fokozni (bár már a terhességi tesztnél is ezt gondoltuk, és tessék, hová jutottunk), azonban most bebizonyosodott, hogy lehet. 

Mivel már mindenhol ott van a Doom, miért ne lehetne ott az interneten is? A WAD Commander névre keresztelt weboldal nem kevesebbet kínál, minthogy futtathatóvá tesz bármilyen WAD fájlt.

Hirdetés

Ez olyan fájlformátum (a legenda szerint a Where's all the data? rövidítése), amit a Doom és annak motorjával készült játékok használnak, és amellyel a modderek is terjesztik a munkájukat. Még a Doom társalkotója, John Romero is felbukkan néha egy-egy új WAD-fájllal, szóval fontos a közösség számára. Eddig ezek használatához fel kellett keresni a számos WAD-bánya egyikét, letölteni a kívánt fájlt és a használt klienstől függően vagy közvetlenül betölteni vagy beszúrni a megfelelő könyvtárba. 

A WAD Commander azonban megspórol minden eddigi fáradságot, és piszok egyszerűvé teszi a folyamatot: csak fel kell menni az oldalra, bedobni a WAD-ot és néhány másodperc múlva már pöröghet is a játék. Akkor sincs semmi probléma, ha nem rendelkezel egyetlen fájllal sem, ugyanis a honlapon vannak beépített változatok (IWAD of FreeDoom és a Doom shareware verziója).

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)