Hirdetés

A gyerekbarát Doom modból 20 év után HD remake készül

|

Egy gabonapelyheket készítő cég rendelte meg a Doom egy gyerekbarát külsővel felruházott verzióját, amiről még ma is kedves emlékeket őriznek, akik gyerekként játszottak vele.

Hirdetés

Bár a mai napig az egyik legvéresebb Doom mod a legnépszerűbb, természetesen nem ez az egyetlen, aminek a játék több mint két évtizedes története alatt elég sok rajongót sikerült szereznie. Meglepő módon az egyik teljes konverzió, ami a mai napig sokakban komoly nosztalgiát ébreszt, egy müzlis dobozban érkezett.

A Chex nevű amerikai élelmiszergyártó ugyanis egy zseniális reklámhúzással a Doom egy átalakított változatát adta a gabonapelyhei mellé, ezzel komoly ugrást elérve termékük eladásában. A Chex Quest vezető művésze, Charles Jacobi nemrég arról mesélt, hogy 1996-ban, mivel már megjelent a Quake, meglepően olcsón szerezték meg az id Software-től a Doom mögött álló technológiát. A csapat ráadásul kifejezetten élvezte a korban rendkívül durva játék gyerekbarát köntösbe való minél hatékonyabb átültetését, aminek meg is lett az eredménye.

Azok a fiatal gamerek, akiket szüleik nem engedtek a kifejezetten véres címek közelébe, rengeteg idő töltöttek a játékkal, amiben a főhős nem megölte, csupán visszateleportálta szülőbolygójukra a zöld űrlényeket. A cuki felszín alatt (a közelharci fegyverünk például egy egyszerű kanál volt) azonban gyakorlatilag egy az egyben a klasszikus FPS lapult meg, így sokan még ma is szívesen emlékeznek vissza a Chex Questre. Ennek hála nem csak a tizedik évfordulót ünnepelték meg 2006-ban, hanem Jacobi nemrég bejelentette, hogy az Unreal Engine 4 segítségével egy HD remake-en is dolgozik.

Ti emlékeztek olyan promóciós játékra, ami nálatok így betalált?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)