Hirdetés

Így lesz egyszerre retro és modern a Tomb Raider I-III Remastered

|

A fejlesztők meséltek arról, hogyan szeretnék megtartani a régi játékok feledhetetlen elemeit, és egyben fogyaszthatóvá tenni őket a modern játékosok számára.

Hirdetés

Idén talán nem lesz annyi remake, mint tavaly, pedig ha annyira jól sikerülnének, mint a Dead Space vagy a Resident Evil 4, nem sajnálnánk költeni rájuk. Az év első felében legalább egy remastercsomagot már biztosan kapunk: február 14-én jelenik meg a Tomb Raider I-III Remastered, ami az első három játékot tartalmazza többé-kevésbé eredeti formájában.

A fejlesztő Aspyr célja a régi hangulat megőrzése volt, ezért maradt a szögletesség, annak ellenére, hogy a Tomb Raider: Anniversary képében a Crystal Dynamics egyszer már készített egy egész fantasztikus remake-et az első részből. Persze amit lehet, modernizáltak, így a játékok valamivel szebben mutatnak, több felbontást és grafikai beállítást támogatnak, mint az eredeti kiadások. A cél, mint mindig, most is az volt, hogy a játékok úgy nézzenek ki, ahogy az emlékeinkben élnek, és hogy mennyit változtatott a csapat, azt bármikor ellenőrizhetjük: gombnyomásra válthatunk az eredeti és új megjelenítés között.

Aki ragaszkodik hozzá, a régi, "tankos" irányítási módot is használhatja, de egy modernizált megoldás is választható a menüben, amihez a Legend, Anniversary és Underworld alkotta érából vettek ihletet.

Hirdetés

Újítás még, hogy a bossoknál életerőcsík jelenik meg, több mint 200 trófea megkezdéséért dolgozhatunk (igen, jár azért is egy, ha bezárjuk a fagyasztóba az inast), játszadozhatunk egy fotómóddal, és olyan extra megmosolyogtató, felfedezésre váró dolgok is lesznek, amiket nem akartak előre leleplezni. 

A Tomb Raider I-III Ramestered Starring Lara Croft mindössze nagyjából 10 000 forintba fog kerülni (platformtól függően változik, mennyibe), ami nem tűnik magas árnak. Az Aspyr gyakorlott remasterek készítésében, de láttuk már őket hibázni - remélhetőleg most nem fognak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)