Hirdetés

Indiana Jones játékká varázsolja a Doomot ez az új mod

|

Démonok helyett most nácikra vadászhatunk.

Hirdetés

Közel 30 éve már, hogy megjelent az első Doom, ami alapjaiban reformálta meg a műfajt és nyújtott iránymutatást a későbbi FPS-játékoknak. Nem csoda, hogy a mai napig is megállja a helyét a játék, amiben az aktív modder közösség is jelentős szerepet vállal a gyakran teljesen hihetetlen és komplex pályák mentén. Most egy újabb ilyen modot üdvözölhetünk ezek körében, ami konkrétan egy Indiana Jones játékká alakítja át a retró shootert.

A PixelFox által fejlesztett "Venturous" névre keresztelt pálya még a hónap elején jelent meg, de igazán csak az utóbbi napokban figyelt fel rá a közösség, hiszen egy nem mindennapi modról beszélhetünk. Az alapjátéktól eltérően itt ténylegesen súlyuk és komoly sebzésük van a fegyvereknek. Még a kezdeti kis pisztoly sem egy borsószóró, ugyanis néhány másodperc alatt képes leszedni a nácikat, hiszen a pályákon a német igazságosztók lesznek az elsődleges ellenfeleink.

Hirdetés

A mod egyik érdekes mechanikája, hogy meglehetősen sokat játszik a fényekkel. Vannak például olyan teljesen sötét területek, ahol fáklyákkal kell bevilágítanunk a terepet. Emellett egyébként csak egy pisztolyt tarthatunk a kezünkben, amiből ha kifogy a lőszer, akkor a fáklya is elalszik, így néha koromsötétben kell küzdenünk az életben maradásért. Természetesen multifunkcionális az eszköz, így akár harc közben is bevethetjük azt, vagy éppen el is dobhatjuk, hogy bevilágítsunk vele az előttünk lévő területet, majd valami nagyobb purgálóval a kezünkben essük neki az ellennek.

A mod egyébként hét pályát tartalmaz, amelyek három nagyobb területre oszlanak. A monotonitástól sem kell tartaunk, ugyanis minden egyes szinten új fegyverek és ellenségek találhatók, amik garantálják az izgalmakat és a harcok sokszínűségét.

A modot fejlesztő PixelFox, aki a hatalmas "Venturous" projektje előtt mindössze két kisebb pályát készített, elmondta, hogy elsősorban azért hozta tető alá a projektet, mert már régóta ott volt a fejében egy gondolat, miszerint egy Indiana Jones stílusú kalandot akart játszani egy retro lövöldözős pixel játékban.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Adta magát tehát a Doom, már csak a képességek hiányoztak, így több mint egy évnyi tanulás után jutott el arra szintre, hogy készre csiszolja a modot, amire egyébként ti is rápróbálhattok ingyen és bérmentve. Amire viszont érdemes odafigyelnetek, hogy a teljes konverzióhoz az eredeti Doom adatfájlra lesz szükségetek, a Doom II-é nem lesz megfelelő. Azonban ha ezzel rendelkeztek, akkor bármi nemű probléma nélkül vethetitek bele magatokat a nácik irtásába az Indiana Jones-os tematikájú mod keretein belül.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)