Hirdetés

Most derült ki, hogy egy hivatalos Alien játék segítségével feltörhető az első PlayStation

|

Hardveres módosítás sem kell, hogy másolt lemezeket is futtasson a gép - csak az Alien Resurrection egy példányára van szükség.

Hirdetés

Bár az 1995-ben megjelent első PlayStation már Magyarországon is hivatalosan került forgalomba, és eredeti játékokat is lehetett kapni hozzá a boltokban, sokan valószínűleg mégis "chippelt" konzolt használtak, és másolt lemezeket futtattak. Ahhoz, hogy a kiírt CD-ket a gép olvasni tudja, hardveres módosításra volt szükség. 

Most, 23 évvel az Alien Resurrection megjelenése után fény derült arra, hogy a játék lemeze lehetővé tette más, nem eredeti játékok futtatását, csak ismerni kellett azt a cheat kódot, amit az Argonaut Games fejlesztői építettek be.

A Modern Vintage Gamer videója szerint a játék egy példánya és egy PlayStation konzol kell csupán, illetve az érzékelő letakarásával azt megoldani, hogy a lemezt akkor is olvassa a gép, ha nem csuktuk le a fedelet. Aztán a beállítások menüjében meg kell nyomni bizonyos gombokat, hogy elővarázsoljuk a csalások menüjét, majd egy másik kombót, és végül még egyet, hogy engedélyezzük a másolt lemezek futtatását.

Hirdetés

Martin Piper fejlesztő, aki megosztotta ezt a titkot az MVG-vel, elmondta, a megoldás kísérletezés következtében került be. Azt akarta megtudni, hogy lehetséges-e lemezek kicserélése a PS1 újraindítása nélkül, de kis mellékprojektjéről sem kollégáinak, sem a Sonynak nem szólt, nyilván, hiszen a kiadó nem engedélyezte volna a játék megjelenését, amíg ez a csalás benne van.

Ahogy egyre idősebb lesz a PlayStation és más konzolok, úgy válik egyre fontosabbá, hogy a régi játékok ne vesszenek el örökre. Sajnos hiába dolgozik a Sony, a Microsoft és a Nintendo is azon, hogy egyre több klasszikust tegyen elérhetővé modern platformokon, a lista soha nem lesz teljes; aki teheti, azért igyekezzen hivatalos utakat választani, mielőtt a fentihez hasonló megoldásokhoz nyúl.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)