Hirdetés

Nem bizonyítható, hogy csalt, visszakapta rekordjait a Donkey Kong csúcstartója

|

Igazából lehet, hogy csalt, de most már mindenkinek elege van a pereskedésből.

Hirdetés

Billy Mitchell a videojátékok hőskorának egyik megkerülhetetlen alakja volt már a '80-as évek óta,  hiszen olyan játékokban állított be hihetetlen rekordokat, mint a Donkey Kong vagy a Pac-Man. Pár éve azonban állítólag csaláson érték és érvénytelenítették minden korábban elért teljesítményét.

Néhány éve az árkádgépeken elért rekordokat vizsgáló bizottság, a Twin Galaxies arra a következtetésre jutott, hogy Mitchell több rekordot is MAME emulátoron ért el, ami ugyan szintén szabályos, azonban egy teljesen más kategóriába esik, mint a tényleges játéktermi gépeken elért teljesítmény. Ezen húzás miatt a Guinness-bizottság Mitchell minden korábbi rekordját törölte, köztük az ikonikus első egymillió pontos Donkey Kong-futamot is. 

Mitchell megtámadta az ítéletet, független szakértők bevonásával próbálva bizonygatni az igazát. A szemtanúk nyilatkozatai és egyéb bizonyítékok alapján a Guinness-bizottság már 2020-ban visszaállította a korábban elvett rekordot, a Twin Galaxies adatbázisából azonban egészen mostanáig hiányzott Mitchell neve. 

Hirdetés

Fontos azonban megjegyezni, hogy nem a főoldalra került fel Mitchell rekordja (ami egyébként ma már rég nem számít rekordnak), hanem a Twin Galaxies egy régi adatbázisába, ahol azokat az adatokat archiválják, amiket még a 2014-es tulajdonosváltás előtt tároltak. Az oldalról minden korábbi fórumbejegyzést és egyéb, csalásra vonatkozó utalást letöröltek, és egyáltalán nem foglaltak állást az ügyben.

A Twin Galaxies a döntést a Mitchell által bevont szakértő, Dr. Michal Zyda nyilatkozata alapján hozta meg. A USC professzora szerint elképzelhető, hogy azok az anomáliák, amiket korábban egy emulátor használatának tulajdonítottak, egyszerűen a hardver degradációjának és a felvételek minőségének köszönhetőek.

"Számomra valószínűtlennek tűnik, hogy definitív válaszokat kapjunk a Billy által rögzített felvételek alapján, hiába nézzük képkockáról képkockára a két, három, vagy még több alkalommal másolt videókazettákat."

Mitchell természetesen győztesként ünnepelteti magát az ügyben, de hogy mi az igazság, azt már valószínűleg sosem fogjuk megtudni.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)