Hirdetés

Sikerült működésre bírni a Nintendo PlayStation prototípust

|

Sokáig tartott, de egy lelkes hacker megoldotta, hogy a kombinált SNES-PlayStation szörnyeteg beinduljon és lejátsszon játékokat.

Hirdetés

Majdnem 2 éve, hogy előkerült a Nintendo PlayStation hibrid prototípus, ami elméletben képes lett volna CD-s SNES játékokat futtatni. A baj technikailag (a konzolra nem létező játékokon kívül) az volt, hogy a CD olvasó nem kommunikált rendesen a hardverrel.

A hackerek és emulátor mágusok persze elkezdtek némi szoftveres berheléssel ráerőszakolni játékokat a gépre, de annak ellenére, hogy a konzol elméletileg képesnek kellett volna legyen bevenni a játékokat, a rendszer mégse működött.

Ben Hecknek sikerült annyira módosítania a gépet, hogy egyszerűbb játékokat már tud futtatni a gép. A fejlesztés és moddolás folyamatáról, és minden részletről mesélt a 13 perces videójában.

A gép egyrészt messze van attól, hogy tökéletesen működőképes hardvernek lehessen minősíteni, másrészt játékok hiányában egyébként sincs sokkal nagyobb haszna, mint egy érdekes régiségnek, viszont egy gyűjteményben hatalmas érték.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)