Hirdetés

Sértő sztereotípiák miatt kérnek elnézést a Tomb Raider I-III Remastered fejlesztői

|

Nem akarták megváltoztatni a játékokat, de sajnálják, hogy az eredeti változatok sértő módon mutatnak be egyes etnikumokat.

Hirdetés

Tegnap megjelent az első három Tomb Raider játék modernizált változatát tartalmazó Tomb Raider I-III Remastered csomag, amit az Aspyr készített el a szériát jelenleg gondozó Crystal Dynamics közreműködésével. Az eredeti játékok még a Core Design felügyelete alatt születtek meg, 1996 és 1998 között, amikor még teljesen más idők jártak.

Indítás után rögtön egy üzenet fogadja a játékosokat, ami magyarul a következőképp szólna: 

"A gyűjteményben szereplő játékok sértő ábrázolásokat tartalmaznak emberekről és kultúrákról, amelyek faji és etnikai előítéletekben gyökereznek. Ezek a sztereotípiák mélységesen károsak, megbocsáthatatlanok, és nem felelnek meg a Crystal Dynamics értékrendjének."


"Ahelyett, hogy eltávolítanánk ezeket a tartalmakat, úgy döntöttünk, hogy eredeti formájukban, változatlanul mutatjuk be őket, abban a reményben, hogy mindenki felismerheti ezek káros mivoltát, és mind tanulhatunk belőle."

Hirdetés

Azt, hogy pontosan mit tart károsnak a csapat, nem emelték ki, de talán arra utalnak, amikor a Tomb Raider III-ban egy törzs, melynek tagjai erős akcentussal beszélnek, megvadultan viselkednek, nyilakkal és kezdetleges eszközökkel támad Larára. De ez csak egy többek által feldobott tipp.

Mindenesetre az, hogy nem cenzúrázták a játékokat, a legjobb megoldás volt a fejlesztők részéről. Hamarosan elmondjuk, milyen élményre számíthat az, aki az eredetik helyett ezzel nosztalgiázna.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)