Hirdetés

Halála után ingyenessé váltak egy indie fejlesztő játékai

|

A fejlesztő egyik kívánsága az volt, hogy alkotásait bárki szabadon letölthesse, ha ő már nem lesz.

Hirdetés

A Squid in a Box néven is ismert Rob Hale párja, CJ egy héttel ezelőtt jelentette be egy a Steamen közzétett posztban, hogy Rob néhány héttel ezelőtt elhunyt. Rákkal küzdött, legutóbbi kórházi tartózkodása közben azonban komplikációk léptek fel, és már nem térhetett haza.

Életének utolsó két hónapjában, amikor már egyre komolyabb nehézségekkel kellett megküzdenie, fontolgatta, hogy ingyenessé teszi játékait, a 2011-ben megjelent Wavest, illetve folytatását, a Waves 2: Notoriust, amit végül be sem tudott fejezni. Most már mindkettő költségek nélkül tölthető le a Steamről, afféle búcsúajándékként.

Hirdetés

A posztban CJ kitér arra, hogy Rob nagyon elszántan dolgozott, sokszor mert nagyot álmodni, és ennek nem mindig lett eredménye. Sajnos a Covid miatti pénzügyi nehézségek, illetve az egészségügyi problémák meggátolták, hogy Rob továbbra is álmodozó indie fejlesztőként tevékenykedhessen.

A Waves a SteamCharts által gyűjtött adatok alapján 128 egyidejű játékosig jutott, kétszer volt kiugrás a népszerűségében, egyébként 3-5-en játszották egy időben, de a megjelenése környékén még nem volt mérés. Olyan oldalak írtak róla korábban dicsérően, mint az amerikai IGN, a Eurogamer, a PC Gamer UK és a Rock, Paper, Shotgun, a kritikusi Metacritic-átlaga 82 ponton áll. Próbáljátok ki ezt és folytatását a fenti linkekre kattintva, hátha nektek is megtetszik.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)