Hirdetés

Így lehet ingyen a tiéd az egyik legjobb szerepjáték felújított változata

|

Lelkes rajongók megcsinálták azt, amire a BioWare és a Black Isle klasszikusain dolgozó Beamdog nem volt képes.

Hirdetés

Nagy szolgálatot tett azzal a Beamdog, hogy szép sorjában haladva elkezdte felújítani az ezredforduló környékén megjelent szerepjátékok közül azokat, amelyekkel a BioWare és a Black Isle Studios ajándékozta meg a műfaj kedvelőit. Az már jobban megosztotta a rajongókat, hogy a csapat nem elégedett meg a Baldur's Gate, a Baldur's Gate 2, az Icewind Dale, a Planescape: Torment és a Neverwinter Nights kipofozásával, hanem helyenként hozzá is nyúlt ezekhez a klasszikusokhoz, saját kútfőből származó tartalmakkal bővítve azokat, de így is sokan örültek annak, hogy modern operációs rendszereken, később pedig konzolokon is újrajátszhatták, vagy bepótolhatták a még ma is abszolút élvezhető RPG-ket.

Maradt azonban két komolyabb adóssága is az időközben az Embracer Group tulajdonába került, és a teljes cégcsoporton végigsöprő leépítési hullámban megtépázott Beamdognak, nevezetesen az, hogy sose kezdett neki a Neverwinter Night 2 újrakeverésének, míg az Icewind Dale 2 esetében próbálkozott ugyan, de végül visszavonulót fújt. Az okokat ismerjük: a forráskódok hiányában úgy érezte a csapat, hogy túl nagy munka lenne a felújítás, ezért inkább más projektekkel (Axis and Allies 1942 Online, Mythforce) foglalkozott.

Hirdetés

Akadtak azonban olyan IWD2-rajongók (modderek, programozók, művészek), akik nem voltak hajlandóak beletörődni az imént említett döntésbe, ezért The Red Chimera Group néven a saját kezükbe vették az Enhanced Edition ügyét, és megcsinálták modként azt, amibe a Beamdognak beletört a bicskája. Ehhez az Infinity motoros játékok modolására kitalált programot, a WeiDU-t használták.

A csapat nem érte be annyival, hogy átnézzen, módosítson és kijavítson több mint 300 varázslatot és közel háromszor ennyi tárgyat, hanem 110 vadonatúj bűvigével, 170 varázstárggyal és 30 új képességgel növelte a választékot. Ezen felül gyorslootolással, lerövidített töltési idővel és egyéb kényelmi funkciókkal igyekezett javítani az élményt, továbbá lehetővé tette, hogy több nevesített NPC is csatlakozzon a kalandozó partihoz.

De ezzel még nincs végez újdonságok felsorolásának, mivel a The Red Chimera Group eltávolított pár nyűgnek ítélt fejtörőt (ennek azért nem mindenki örül a hozzászólók közül), valamint átgyúrta a hardcore gamereknek szánt Heart of Fury módban az ellenségeket, így már nem attól veszélyesebbek, mert pusztán csak több az életerejük.

Ahogy már említettük, az Icewind Dale 2: Enhanced Edition egy WeiDU mod, amit ugyan teljesen ingyen le lehet tölteni, önmagában semmire se megyünk vele. Szükségünk lesz még az eredeti Icewind Dale 2-re is ahhoz, hogy megtapasztaljuk, mennyit fejlődött a Black Isle 2002-es játéka.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)