Hirdetés

Ingyen lehet most a tiéd egy Resident Evil ihlette horrorjáték

|

A Daymare: 1998-at nem titkoltan a Capcom szériája inspirálta, alkotói néhány éve még össze is zördültek a kiadóval.

Hirdetés

Alig több mint két nap van már csak hátra a GOG.com téli vásárából, de a CD Projekthez tartozó piactér azért bedobott még egy utolsó, az óévet búcsúztat ajándékot. A szóban forgó alkotás nem más, mint a 2019-ben kiadott Daymare: 1998, amelyről azonnal lerí, hogy az alkotói odáig vannak a Resident Evil sorozatért.

A hasonlóság persze nem a véletlen műve, ugyanis a srácok eredetileg a Resident Evil 2-t akarták feltámasztani Resident Evil 2: Reborn címmel, ám az Unreal Engine 4-es projektet a Capcom közbelépésére kénytelenek voltak kukázni. Szerencsére a munka nagyját át tudták csatornázni egy önálló játékba, jó példával szolgálva annak a csapatnak, amelyik épp most került a japán kiadó jogászainak célkeresztjébe.

Hirdetés

Bár a Daymare: 1998 modernebb alapokra helyezi a külső nézetes túlélőhorrorok műfaját, azért ne várjunk el tőle a Resident Evil 2 remake-kel megegyező minőséget. A fejlesztők nyilvánvalóan szerényebb büdzsével dolgoztak, de így is megpróbáltak méltó módon tisztelegni a klasszikusok előtt, megidézve a '90-es évek hangulatát olyan megoldásokkal, mint a szűkös erőforrások, limitált mentési lehetőségek, és nehezen legyőzhető ellenfelek.

Története - amelynek egyébként már készül az előzménye Daymare: 1994 Sandcastle címmel - egy fiktív kisvárosban játszódik, amit egy titkos kutatólaborból elszabadult biofegyver földi pokollá változtat, és egy elitkatona, egy helikopterpilóta, valamint egy erdész szerepébe bújva kell fényt derítenünk a katasztrófába torkolló események hátterére.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A letöltés metódusa a szokásos: először kattintsatok a fenti linkre, majd bökjetek a Go to giveaway és az Add to library gombokra. Előtte ne felejtsetek el bejelentkezni a GOG.com-os felhasználói fiókotokba.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)