Hirdetés

Több mint 740 ezer forint értékben adott nekünk játékokat ingyen az Epic Games Store 2023-ban

|

Rengeteg új felhasználót vonzott a Steam riválisának szánt piactér, de ezért súlyos árat fizetett az Epic Games.

Hirdetés

Elkészült az Epic Games Store éves áttekintése, amelyből sok más statisztika mellett kiolvasható, hogy a részben a Tencent által birtokolt Epic Games 2023. január 1-je és december 31-e között összesen 86 játékot ajándékozott el, amelyek összértéke 2055 dollár (kb. 743 000 forint). Elég sokan éltek a lehetőséggel, és húzták be az ingyenes játékokat, több mint 580 millió letöltést regisztrált ily módon az Epic.

A költekezésnek meg is lett az eredménye, a havonta aktív felhasználók száma tavaly decemberre 10 százalékkal 75 millióra nőtt az azt megelőző év azonos időszakához képest. 2023 folyamán 40 millió új PC-s felhasználó csatlakozott a platformhoz, ezáltal a regisztrált fiókok száma megközelítette a 804 milliót.

Hirdetés

Ezzel párhuzamosan nőtt a játékosok költése is, 950 millió dollárt hagyott az EGS kasszájában 2023-ban a PC-s tábor, 16 százalékkal többet mint 2022-ben. Ugyanakkor a third party címek iránti érdeklődés jelentősen alábbhagyott, ami 13 százalékkal alacsonyabb, 310 milliós forgalmat jelentett a cég számára.

A platform 5 legnépszerűbb címe között meglepetésre ott találjuk a Steamre még csak most készülő Dead Island 2-t is a Fortnite, a Rocket League, a Grand Theft Auto 5 és a Genshin Impact társaságában.

Ami pedig a jövőt illeti, 2024-re számos fejlesztést ígér az EGS a vadonatúj letöltéskezelőtől az offline mód és a közösségi funkciók javításain át az előtöltés és elővásárlás lehetőségének bevezetéséig. Emellett a tervek között szerepel még a visszatérés az iOS-re az EU tagállamaiban.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)