Victoria II

Victoria II kép

A Paradox Interactive igen nagy tiszteletnek örvend a keményvonalas stratégiajáték-hívek körében, ami nem is csoda, hiszen a csapat majd' minden alkotása a műfaj etalonjai között foglalhat helyet. A fejlesztése utolsó fázisába lépett Victoria II a 2003-as Victoria: Empire Under the Sun közvetlen folytatása, de természetesen sokat merített a 2006-os Victoria: Revolutions kiegészítőből és a Paradox más stratégiáiból. A Hearts of Iron III grafikus motorját használó játék nem öregecske látványvilágával, hanem kifinomult szimulációjával és a lehetőségek óriási tárházával fog híveket szerezni magának. Elődeivel szemben a Victoria II-ben háttérbe szorulnak a katonai cselekmények, hogy a politikai-gazdasági szimuláció válhasson elsődlegessé, ennek megfelelően pedig egy ország kormányzásának minden eddiginél több rétegét vehetjük kézbe - ám a logikus kezelhetőségnek és egyes automatizálható feladatoknak hála a kezdőknek sem kell megrémülniük a játéktól. Kétszáz valós ország közül választhatjuk ki azt, amelynek sorsát 1836 és 1936 között, vagyis a hatalmas politikai-gazdasági-társadalmi változásokat hozó viktoriánus korban meghatározhatjuk. Lehetőségeinket és módszereinket nagyban befolyásolja, hogy a nyolcféle politikai berendezkedés melyikét választjuk, illetve nagyhatalmat, fontos középhatalmat vagy kisebb nemzetet szeretnénk-e felemelni. A játék során irányítanunk kell a gazdaság működését (termelés-szerkezet, kereskedelem, költségvetés és adók), döntenünk kell az új technológiák alkalmazásáról (több száz fejlesztés), a lakosság életkörülményeit meghatározó tényezőkről (oktatás, egészségügyi- és szociális ellátás), valamint számos egyéb politikai, jogi kérdésben (szabadságjogok, minimálbér, politikai pártok). A külső körülmények, és hibás vagy kényszerű döntéseink következtében olykor lázadások, forradalmak törhetnek ki, vagy más országokkal kerülhetünk diplomáciai, esetleg katonai konfliktusba, melyek megoldásához kitűnő politika éleslátással kell rendelkeznünk. A Victoria II 2010. augusztus 13-án jelenik meg, kizárólag PC-re.


Victoria II - Tölthető a demó

Hír | 2010.08.10 20:24

Már kipróbálható a játék, amitől ha nem is a világ sorsa, de egy cégvezér hajkoronája függ.

Elkészült a Victoria II - A főnök élezheti a borotvát

Hír | 2010.08.02 19:42

A Paradox Interactive stábja vegyes érzelmekkel küzdve kürtölte világgá, hogy aranylemezre került a Victoria II.

Victoria II - Behind the Scenes videó

Hír | 2010.07.04 17:51

Kivételesen ebben a hírben hadd legyek kicsit "szubjektív".

Leborotválja haját a Paradox vezetője, ha sikeres lesz a Victoria 2

Hír | 2009.08.24 13:30

Nem más, mint a cég vezetője állítja, hogy nem lesz anyagilag sikeres a Victoria: Empire Under the Sun folytatása.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)