Hirdetés

10 suliban játszódó játék, amitől könnyebb lesz a visszatérés az iskolapadba

|

Tudjuk, nehéz visszarázódni, és sulin kívül mindent akartok látni, csak tantermet nem, de ezekben a játékokban úgy jelenik meg az iskola, hogy az kifejezetten szórakoztató.

Hirdetés

Holnaptól vége a tavaszi szünetnek, úgyhogy tökéletes alkalom ez arra, hogy a 2022 szeptemberi iskolakezdésre készült cikkünket ismét átfussátok.

Az elmúlt két napban már sokan ízelítőt kaptak abból, milyen lesz az életük június elejéig, a nyári szünet kezdetéig. Szeptember van, ami az ősz eljövetele mellett azt is jelenti, hogy kezdődik a tanítás, és most úgy tűnik, muszáj lesz bejárni a tantermekbe, nem lehet majd távoktatás közben sunyiban játszogatni (csak a pad alatt telefont nyomkodni, de ugye azt meg senki nem csinálja).

Akár tanuló vagy még, akár már rég magad mögött hagytad az iskolát, az alábbi, részben vagy egészben suliban játszódó játékokat érdemes elővenned. (És már az elején megjegyeznénk, hogy okkal nem említünk egy bizonyos, egyes körökben egykor népszerű, magyar fejlesztésű szöveges kalandjátékot, de értjük, ha valakiben ez is mély nyomot hagyott).

Hirdetés

Persona 5

A rengeteg elismerést kapó Persona 5 még azoknak is erősen ajánlott, akik egyébként a japán játékokért annyira nincsenek oda, pláne most, hogy októberben számos platformra megjelenik a Royal alcímet viselő, feljavított és kibővített változata. Ennek középpontjában egy Joker néven ismert gimnazista áll, aki más diákokkal együtt különleges erőre tesz szert, és különböző kalandokra indul, miközben nappal igyekszik tanulmányaival is haladni, közösségi életet élni, ismerkedni és kötelékeket kialakítani.

Life is Strange

A Life is Strange teljes első évada Max Caulfield életéről szól, aki jelentős időt tölt a Blackwell Akadémia campusán, többször is megfordul az iskola falai között és a kollégiumban, ahol lakik, miközben saját, természetfeletti képességével ismerkedik és nyomozni kezd a városban történő rejtélyes események kapcsán. Fantasztikus, csavaros és megható története miatt kifejezetten javasolt mindenkinek, függetlenül attól, mennyire tud azonosulni a tinédzserek problémáival.

The Sims 4 Discover University

Lehet, hogy nem szeretsz iskolába járni, de szeretnél olyan virtuális emberkéket irányítani, akik meg igen. A The Sims 4 Discover University kiegészítőjében ifjú simjeidet egyetemre küldheted, ahol a tanulás mellett a kikapcsolódás is szerephez jut. Te döntheted el, mit tanuljanak, és hogy minden idejüket a tanulásnak szenteljék-e, vagy inkább a szórakozásra fordítsanak nagyobb hangsúlyt - és persze berendezheted szobájukat, egyebek mellett poszterekkel dobhatod fel azt.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Two Point Campus

A Two Point Studios korábban kórházak megtervezésével bízott meg minket a Two Point Hospitalben, második játékukban viszont egyetemi campusokat kell alkotnunk, ahol mindenféle nem szokványos szakokon végezhetnek a diákok. Mi tervezhetünk meg mindent az épületektől a tantermeken és a parkokon át addig, hogy milyen tárgyakat lehessen tanulni, milyen személyzet gondoskodjon az oktatás zavartalanságáról, és hogyan garantáljuk azt, hogy a diákok tanulás után is jól érezzék magukat. Na nem mintha az óriáspizzák készítésének vagy a lovagi tornák rejtelmeinek kitanulása nem lenne számukra szórakoztató...

Bully

A Rockstar Games még 2006-ban adta ki a Bullyt, egy olyan nyílt világú játékot, amiben nem gengszterként vagy cowboyként, hanem ifjú diákként kellett tevékenykednünk. Jimmy Hopkins akarata ellenére kerül a Bullworth akadémiára, ahol mindent megtesz azért, hogy felszámolja a bullyingot (avagy iskolai zaklatást), népszerűvé váljon a különböző klikkekben, és persze közben az órákat sem hagyja ki. Elhagyhatjuk a campus területét is, hogy szétnézzünk a városban, gördeszkára és bringára szállhatunk. Különleges, egyedi élményt nyújt, remekül ültették át a GTA-k alapjait iskolai a környezetbe.

A folytatáshoz lapozz a következő oldalra!

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)